Aandachtspunten voor het isoleren van een woning

Aandachtspunten voor het isoleren van een woning

Het isoleren van een woonomgeving is een belangrijke taak die veel voor het wooncomfort kan betekenen. Het is daarom belangrijk dat het grondig en voorbereid gebeurd. Wat zijn een aantal dingen waar je op moet letten?

Wat is er in jouw huis mogelijk?

Isolatie kan toegepast worden op elke soort woning, maar bepaalde vormen van isolatie hebben bepaalde criteria nodig voordat je ze uit kunt voeren. Voor een boden- of vloerisolatie is het belangrijk om over een lege kruipruimte met genoeg hoogte te beschikken. Voor spouwmuurisolatie is het essentieel dat de woning een lege spouw heeft.

Regelen van isolatie

Voordat je een bepaalde isolatie of offerte aanvraagt moet je schriftelijk akkoord hebben om aanpassingen aan je woning aan te brengen. Dit is vooral belangrijk als je een huurhuis of een koopwoning onder een vereniging van eigenaars hebt.

Kwaliteitscontrole

Voordat je de verder gaat met het isoleren van jouw woning, bekijk welke diensten er beschikbaar zijn. Er zijn twee keurmerken waar je een oog voor open moet houden, het VCA certificaat en een KOMO procescertificaat. Het VCA certificaat staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu, en bevestigd dat de medewerkers en klussers op een veilige manier hun werk kunnen doen met gereedschap dat niet schadelijk is voor hun lichaam. Een KOMO certificaat geeft aan dat de kwaliteit van de isolatie-dienst van een hoog en consistent niveau is. Zo weet je dus zeker dat de isolatie goed word toegepast.

Ventilatie is belangrijk

Isoleren doe je vooral om tochten en het ontsnappen/binnenkomen van buitenlucht tegen te houden. Daarom is het nadat je hebt geïsoleerd extra belangrijk dat je een goede ventilatie toepast, anders word de lucht droog en uitgeput. Dit kan je op verschillende manieren doen, maar als je een volledige isolatie installeert moet je kijken naar mechanische isolering. Zo kan jij duurzaam wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *