Dakkapellen verruimen je woning

Dakkapellen verruimen je woning

Indien je al langer in een huis woont, maar je komt woonruimte te kort, dan kan het plaatsen van een dakkapel een uitkomst bieden. Door het plaatsen van een dakkapel op een schuin dak creëer je een extra woonruimte. Je moet, voordat je hem kunt plaatsen, eerst toestemming van de gemeente hebben. Vaak mag je er een aan de achterzijde van de woning plaatsen. Je moet je ook afvragen wat voor een soort je wilt plaatsen. Er zijn veel verschillende soorten dakkapellen.

Aandachtspunten

Op de eerste plaats moet je weten hoe groot je dakkapel moet worden. Een groot dakkapel is duurder dan een kleiner soort.

De ramen zijn ook belangrijk. Het aantal ramen moet je weten. Ook moet je weten of je opslaande ramen of vaste ramen wilt hebben. Een vast raam heeft geen hang en sluitwerk nodig en is dus goedkoper dan een openslaand raam. Het is wel belangrijk dat je toch minimaal een raam hebt dat je open kunt zetten. Tijdens de warme zomermaanden is het belangrijk dat je de zolder kunt luchten.

Materiaalsoort.

Je kunt een houten dakkapel nemen of een van kunststof. Omdat een dakkapel over het algemeen hoog wordt geplaatst, is het handig om een onderhoudsvrije dakkapel te nemen. Wanneer je er van hout neemt, moet dat om de paar jaar geschilderd worden. Daarvoor wordt vaak een schilder ingehuurd en daar zit natuurlijk een prijskaartje aan vast.

De werkzaamheden

Je kunt, als je handig bent, een dakkapel zelf plaatsen. Je moet weten dat, als je de dakkapel zelf plaatst, en er zijn achteraf problemen, je niet verzekerd bent. Je kunt het beter uitbesteden. Wanneer je er een van hout laat opbouwen, heb je een goede aannemer nodig. Je kunt bij enkele aannemers een offerte laten opmaken en dan die nemen waar je een goed vertrouwen in hebt. Hij zal eerst de ruimte vrij maken waar het geplaatst moet worden. Zodra dat klaar is, kan hij het dakkapel gaan opbouwen. Normaal heeft een goede vakman ongeveer drie dagen nodig om een dakkapel te plaatsen.

Prefab

Tegenwoordig worden er vaak prefab dakkapellen geplaatst. Zo’n dakkapel wordt kant en klaar in de werkplaats gemaakt. Op een afgesproken tijdstip zal het dakkapel worden afgeleverd. Het wordt dan met een kraan op het dak geplaatst. De aannemer zal het alleen nog maar af moeten werken. Deze manier van werken gaat sneller dan wanneer je een dakkapel ter plaatse laat opbouwen. Je kunt bij een prefab dakkapel ook kiezen voor hout of kunststof.

Wanneer de dakkapel is geplaatst kan de glaszetter worden ingelicht om het glas te plaatsen. De maten van het glas zijn vooraf aan de glaszetter doorgegeven. Tenslotte komt de schilder de dakkapel nog afwerken als hij van hout is gemaakt.

Met een dakkapel creëer je veel ruimte. Je krijgt er inderdaad een extra kamer bij. Het maken van een extra kamer, door het plaatsen van een dakkapel op het dak, wordt vooral gedaan als er geen andere mogelijkheid is om een extra kamer te maken, door bijvoorbeeld een aanbouw aan het huis te maken. Een aanbouw aan je huis is ook veel duurder dan het plaatsen van een dakkapel.

 

Bron: Stylishcolors.eu

One thought on “Dakkapellen verruimen je woning

  1. Wij zijn ook naar een dakkapel aan het kijken, het is inderdaad een makkelijke manier om wat extra ruimte te maken in kamers. Goed om te weten dat er prefab dakkapellen bestaan en dat enkel de glaszetter nog langs hoeft te komen. Dit scheelt een hoop werk neem ik aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *