Tips voor de kleine tuin

Tips voor de kleine tuin

Je woning is helemaal klaar. Mooi ingericht en er hangt een gezellige sfeer. Maar nu de tuin nog. De tuin inrichten kan nogal een hele klus zijn, vooral als je een kleine tuin hebt. De uitdaging bij het inrichten van een kleine tuin is dat je erg op moet passen dat je niet te veel in de tuin plaatst. Hoe voller de tuin is, hoe kleiner de tuin lijkt. Een goed ingerichte tuin lijkt groter en geeft bovendien ook veel rust. Wij geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het inrichten van jouw kleine tuin.

Creëer ruimte

Eén van de belangrijkste dingen in de kleine tuin is het creëren van ruimte. Je wilt natuurlijk dat je tuin groter lijkt dan dat hij eigenlijk is.

  • Werk in de hoogte

Om de tuin groter te laten lijken, kun je in de hoogte gaan werken. Plant bijvoorbeeld een kleine boom met een smalle en open kroon. Je creëert hierdoor een echte eyecatcher zonder dat er veel schaduw in de tuin valt.

  • Bestrating

In een kleine tuin kun je het best kiezen voor kleine stenen. Dit laat de tuin optisch groter lijken. Zorg ervoor dat de bestrating bij de inrichten van je woning past. Hierdoor wordt de tuin een verlengstuk van de woonkamer en zal de tuin groter lijken.

  • Eyecatcher in de tuin

Door in een kleine tuin te kiezen voor een opvallend object zorg je voor een echte eyecatcher. Kies bijvoorbeeld voor een mooie schutting, een felle kleur op de muur of een grote afscheiding.

Rustige kleuren

In een kleine tuin kun je het beste gebruikmaken van lichte kleuren. Werk met een bepaald kleurenpalet. De kleuren moeten elkaar namelijk aanvullen en niet in tegenstelling tot elkaar staan. Als je met veel verschillende kleuren werkt, kan dit een schreeuwerig effect opwekken. Beperk ook het aantal planten en objecten. Rust en eenvoud werkt namelijk het beste in een kleine tuin. Een kleine tuin kan namelijk snel te vol komen te staan en dit kan er erg rommelig uitzien.

 

Vlaggenmast in de tuin

Misschien heeft je dochter of zoon net eindexamen gedaan en zit je met spanning af te wachten op de uitslag. Als hij/zij geslaagd is, wil je natuurlijk wel aan iedereen laten zien hoe trots jij bent. Hang de vlag uit! Om de vlag echt laten op te vallen, is een vlaggenmast uitermate geschikt. Deze neemt geen prominente plek op in je tuin, maar is wel erg aanwezig. Misschien denk je dat vlaggenmasten alleen bij bedrijven worden gebruikt, maar niets is minder waar. Een vlaggenmast kan ook prima toegepast worden in je tuin. De ruimte rondom de mast kun je zelfs nog opfleuren met leuke plantjes. Zo creëer je een mooi geheel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *