Wat zijn de voordelen en aandachtspunten van een traprenovatie?

Wat zijn de voordelen en aandachtspunten van een traprenovatie?

Nog een oude, krakende trap in de gang staan waar je eigenlijk wel vanaf zou willen, maar je laat het maar gewoon zoals het is? Of een trap die je eigenlijk helemaal niet mooi vind, maar je het uiterlijk van de trap maar gewoon voor lief neemt, omdat je geen zin hebt in een hele verbouwing? Geen zorgen, dat is begrijpelijk. Het is ook helemaal niet zoveel werk als je waarschijnlijk denkt. Als je toe bent aan een traprenovatie, kun je altijd een specialist inhuren. Dit is vaak maar één tot twee dagen werk. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf je trap op te knappen, maar logischerwijs zit hier ook direct wat meer werk aan verbonden. Het voordeel van een traprenovatie is dat je niet alles geld bespaard, maar je bespaart ook een hoop tijd.

Voordelen van een traprenovatie

Je kunt een traprenovatie kopen bij een specialist in traprenovatie. Je moet kiezen om het zelf te doen, maar je kunt het ook goed uitbesteden bij de specialist. In elk geval geeft een traprenovatie je hal een geheel nieuw uiterlijk en je bespaart kosten: je hoeft immers geen nieuwe trap te kopen. Wat zijn de voordelen van een traprenovatie?

  • Het opnieuw stuccen of het helen van het plafond is onnodig als het gaat om een traprenovatie.
  • Een traprenovatie is relatief snel; zo’n 1 á maximaal twee werkdagen.
  • Een traprenovatie is ook geschikt voor betontrappen.
  • Het is mogelijk op het kraken van een trap te verhelpen door middel van een traprenovatie.

Aandachtspunten als je de traprenovatie zelf uitvoert

Ondanks het feit dat er veel voordelen zitten aan een traprenovatie, zitten er ook aandachtspunten aan verbonden in het geval dat je zelf aan de slag gaat met traprenovatie, namelijk:

  • Het is een moeilijke klus; het meten is nauw.
  • Kan leiden tot een ongewenst resultaat.

Als je een traprenovatie wilt, is het aan te raden om hier kennis en kunde van op te doen of het door een bedrijf laten doen.