Beveilig je huis met IP camera’s

Beveilig je huis met IP camera’s

Een IP-camera is een camera die gebruikt maakt van het Internet-Protocol (IP). Deze IP camera’s kunnen videobeelden rechtstreeks streamen via het internet zodat u de beelden overal kunt bekijken, zolang u een internetverbinding heeft. Bijvoorbeeld op uw smartphone of tablet. U kunt dus op elk willekeurig moment bekijken of er indringers in uw huis zijn. Ook kunt u een alarm aan het systeem koppelen zodat de camera’s als bewegingssensor dienen. Vaak kan je dan ook nog instellen dat ze automatisch beginnen op te nemen zodat u direct beschikt over bewijsmateriaal. De beeldkwaliteit van een IP camera is vaak hoger dan dat van een analoge beveiligingscamera wat uiteraard nog een mooi bijkomend voordeel is.

Nu kan het kiezen en samenstellen van een geschikt IP camera pakket wellicht een uitdaging zijn. U zal misschien vragen hebben als: hoeveel camera’s heb ik nodig, welke elementen gaan wel goed samen, en welke niet? Op de markt zijn verschillende IP camera sets die dit al voor u hebben gedaan. Een IP camera set bevalt alle nodige elementen voor het beveiligen van uw huis, tuin, bedrijf of andere locatie. Houd bij het kiezen van een geschikte IP camera set wel rekening met uw toepassing. Zo zijn sommige camera’s meer geschikt om s ’nachts te filmen dan andere. Ook zijn sommige IP camera’s niet geschikt om met alle weersomstandigheden om te gaan.

Wanneer u een IP Camera set combineert met een video intercom kunt u ook wanneer u thuis bent met een gerust hart de deur openen, of juist dicht laten. U kunt namelijk met een video intercom zien wie er voor de deur staat. Eventueel kunt u ook het gesprek aan gaan via de luidspreker, wanneer u bijvoorbeeld wil weten waar de bezoeker voor komt. Vertrouwt u het niet? Vaak is het ook mogelijk om de beelden op te  nemen zodat je ze later nog eens kan bekijken of aan iemand anders kan tonen. Een intercom van het merk Hikvision is bijvoorbeeld goed te combineren met andere IP camera elementen van dit merk.