Dit is waarom een muurkas goed is voor het milieu

Dit is waarom een muurkas goed is voor het milieu

Voor veel mensen is het een leuke hobby om thuis een kas aan te leggen. Als jij nog niet gelijk toe bent aan het aanleggen van een moestuin, of daar simpelweg de gelegenheid niet toe hebt, kan een muurkas een uitstekende aanvulling zijn. Blokhut.com heeft hiervoor bijvoorbeeld een leuk assortiment. Een groot voordeel van de muurkas is namelijk dat die zelfs past op het balkon. Wij vertellen hier wat precies onder een muurkas wordt verstaan en hoe deze bijdraagt aan duurzaamheid.

Wat is precies een muurkas?

Kortgezegd is een muurkas een plek waar je eenvoudig zelf planten of kruiden kunt laten groeien. Een muurkas onderscheidt zich van een reguliere kas doordat je het aan 1 kant tegen de muur plaatst. Dit type kas kan geheel open zijn, of met ramen. Hij wordt gemaakt van verschillende materialen, zoals hout en aluminium en zijn er tegenwoordig in de meest unieke ontwerpen. Een muurkas is zeer geschikt voor de tuin, omdat je onder een grotere muurkas ook een zitje kunt plaatsen. Zo heb je er dus dubbel zo veel plezier van. Naast dat, draag je ook nog bij aan een beter milieu.

Hoe kan een muurkas bijdragen aan duurzaamheid?

Er zijn een aantal manieren waarop het hebben van een muurkas bijdraagt aan duurzaamheid:

  • Een muurkas bied je de mogelijkheid om zelf fruit en groente te kweken. Zo kun je geld besparen en bijdragen aan het milieu. Je hoeft allereerst al minder vaak op en neer te rijden naar de supermarkt. Daarnaast is groente in de winkel natuurlijk altijd duurder, omdat er een hele productiecyclus aan vooraf is gegaan en de winkels ook winst maken.
  • Een muurkas gaat verspilling tegen. Je kunt de porties die je gebruikt eenvoudiger aanpassen aan wat je nodig hebt en gooit dus minder weg. Daarnaast hoef je ook geen verpakkingen te gebruiken, die nog altijd veel van plastic zijn gemaakt.