Duurzaam een stacaravan inrichten? Dit moet je weten

Duurzaam een stacaravan inrichten? Dit moet je weten

Op zoek naar een tweede huis? Of wil je een duurzame vakantiewoning aanschaffen? Dan is een stacaravan waarschijnlijk de ideale oplossing voor jou. Een stacaravan biedt je alle voordelen van een huis, maar is veel compacter. Je hebt je eigen douche en toilet, je slaapt op een normaal matras en je hebt vaak ook een eigen keuken. Waar je op moet letten bij het inrichten van een stacaravan, lees je in dit artikel!

Een nieuwe stacaravan kopen?

Je wilt een nieuwe stacaravan kopen en bent op zoek naar manieren om deze in te richten. De eerste keuze die gemaakt moet worden is de materiaalkeuze. Vaak worden caravans van aluminium gemaakt. Tegenwoordig zijn er steeds meer caravans van kunststof te vinden. Deze gaan langer mee, hebben weinig onderhoud nodig en zijn een stuk duurzamer. 

Het gebruik van kleur

Één van de belangrijkste dingen om aan te denken is het gebruik van kleur. De ruimte in een caravan is vaak wat kleiner dan je gewend bent. Witte en lichte kleuren zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt. Niemand wil toch in een klein donker hok zitten? Om te zorgen dat je caravan wel een gezellig sfeer krijgt, kun je kiezen om kleur toe te voegen aan de meubels. Met een leuke kleur bank, tafels en kastjes haal je de gezelligheid in huis. Daarnaast zijn bijvoorbeeld leuke kussentjes en een kleedje een leuke toevoeging voor de sfeer. Met een schilderij aan de muur heb je binnen no-time  een huiselijke sfeer gecreëerd. Dit, zonder het verlies van de optische ruimte.

Slim omgaan met de ruimte

Er is natuurlijk een stuk minder ruimte in een caravan dan in een huis. Het is dus verstandig om hier zo slim mogelijk mee om te gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je genoeg planken plaatst. Hier kun je veel opbergen. Daarnaast kun je deze gebruiken voor extra aankleding. Denk hierbij aan plantjes, kaarsen en fotolijstjes. Ook is het slim om uitschuifbare tafels te gebruiken. Deze zijn makkelijk in te schuiven waardoor je overdag veel ruimte hebt. En mocht je een logeerkamer hebben, dan is het slim om  gebruik te maken van een stapelbed. 

Stekelbos

Wil je nog meer weten over stacaravans en chalets? Stekelbos heeft al meer dan 60 jaar ervaring en helpt je graag verder. Ook als je een tweedehands caravan of chalet wilt kopen, kunnen zij je verder helpen. Ben je van plan  om je caravan of chalet te verkopen? Ook dan ben je hier aan het goede adres.