Een industriële look creëren in huis? Zo doe je dat!

Een industriële look creëren in huis? Zo doe je dat!

De industriële stijl is de afgelopen jaren enorm populair geworden in de wereld van interieurontwerp. Het combineert ruwe en rauwe elementen met strakke lijnen en minimalistische accenten. Het creëren van een industriële look in je huis kan een geweldige manier zijn om een stoere en moderne sfeer te creëren. In dit artikel delen we enkele tips en ideeën om een industriële uitstraling te realiseren.

Kies voor metal stud of bakstenen muren

Een van de kenmerken van een industriële stijl is het gebruik van bakstenen muren. Deze ruwe en onbewerkte elementen voegen een stoere uitstraling toe aan elke ruimte. Als je geen bakstenen muren hebt, kun je kiezen voor behang met een baksteenmotief. Dit is een eenvoudige en betaalbare manier om een industrieel gevoel toe te voegen aan je interieur. Een andere optie is om te kiezen voor metal stud wanden. Dit geeft net een andere look aan het geheel!

Zichtbare leidingen en buizen zijn geen probleem

Een andere manier om een industriële look te creëren, is door leidingen en buizen te laten zien. In plaats van ze te verbergen achter muren of plafonds. Dit geeft een rauw en onafgewerkt gevoel aan de ruimte. Je kunt de leidingen en buizen schilderen in een contrasterende kleur om ze nog meer op te laten vallen.

Creëer een open ruimte

Industriële interieurs kenmerken zich vaak door open ruimtes en hoge plafonds. Als het niet mogelijk is om muren te verwijderen, kun je overwegen om grote ramen te plaatsen om natuurlijk licht binnen te laten en de ruimte groter te laten lijken.

Gebruik ruwe materialen

Ruwheid is een belangrijk aspect van de industriële stijl. Maak gebruik van materialen zoals beton, metaal en ruw hout om een stoere uitstraling te creëren. Denk aan betonnen vloeren, metalen meubels en onbewerkte houten balken. Deze materialen voegen karakter en textuur toe aan je interieur.

Minimalistische inrichting

Een industriële look gaat hand in hand met een minimalistische inrichting. Houd je decoratie en meubels eenvoudig en functioneel. Kies voor strakke lijnen en vermijd overbodige versieringen. Dit geeft je interieur een moderne en minimalistische uitstraling.

Gebruik industriële verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer in een industrieel interieur. Kies voor industriële verlichtingsarmaturen zoals hanglampen met metalen kappen, oude fabriekslampen of wandlampen met een ruwe afwerking. Deze verlichting voegt niet alleen een industrieel element toe, maar zorgt ook voor voldoende licht in de ruimte.

Voeg vintage elementen toe

Vintage meubels en accessoires kunnen een mooie toevoeging zijn aan een industrieel interieur. Denk aan oude lockerkasten, vintage fabriekskrukken of een antieke werkbank. Deze items hebben vaak een stoere uitstraling en voegen karakter toe aan je interieur. Bekijk voor meer industriële huistips op https://wilmarafbouw.nl