Geschikte werkschoenen en werkkleding voor de bouwsector

Geschikte werkschoenen en werkkleding voor de bouwsector

Veilige, stevige werkschoenen met een beschermneus en comfortabele, beschermende werkkleding zijn absoluut noodzakelijk voor werknemers in de Bouw en Installatie branche. Denk bijvoorbeeld aan een schilder die veilig op een (soms) natte trap moet staan. Dan is het belangrijk dat hij of zij kan vertrouwen op veiligheidsschoenen met slipweerstand. Een ander voorbeeld is iemand die sloopwerkzaamheden verricht en daarbij dagelijks het risico loopt om een zwaar object op zijn tenen te laten vallen. Voorwerpen die zo zwaar kunnen zijn, dat een beschermneus een absolute ‘must is’.

Tegenwoordig zijn de omstandigheden tijdens het werk in Nederland gelukkig erg goed. Maar toch gebeurt het nog geregeld dat werknemers onvoldoende beschermd aan het werk gaan. De verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de werkgever, maar als werknemer is het aan te raden om op tijd aan de bel te trekken. Weet u niet welke beveiliging u nodig heeft of welke mogelijkheden er allemaal zijn? Dat is zeer begrijpelijk. Neem dan contact op met een specialist in de buurt zodat deze u kan informeren en verder kan helpen.

Het kan een hele uitdaging zijn om de juiste werkschoenen of werkkleding te vinden. Een groot aantal aanbieders en kortingen kunnen voor veel verwarring zorgen. Daarom zal ik in het volgende stuk 2 merken beschrijven die hoge kwaliteit werkschoenen of werkkleding kunnen leveren. Deze werkschoenen en werkkleding zijn speciaal geschikt voor de branche Bouw en Installatie. Deze 2 merken kunnen op veel verschillende plekken in Nederland worden gekocht, zoals in een webshop of een fysieke winkel.

Het eerste merk is Grisport. Grisport werkschoenen hebben een zeer hoge kwaliteit en zijn erg robuust. Alle Grisport werkschoenen kunnen wel tegen een stootje! Deze veiligheidsschoenen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormeringen, zoals S3 en SRC. S3 betekent dat een werkschoen voldoet aan de strengste veiligheidsnormering. SRC betekent dat de loopzool voldoet aan de hoogste antislipnormering ter wereld. Dragers van SRC werkschoenen lopen geen risico als er een beetje water of zelfs olie op de grond ligt. Kortom, het merk Grisport produceert ideale werkschoenen voor werknemers in de branche Bouw en Installatie.

Met alleen werkschoenen kom je niet zo ver. Werknemers in de bouw hebben ook de juiste werkkleding nodig. Waar moet je anders je hamer, potlood, spijkers en gsm opbergen? Bijvoorbeeld in een hoge kwaliteit werkbroek met genoeg opbergmogelijkheden en ruimte voor kniestukken. Hierdoor profiteert de drager van extra bescherming op de knieën. Ideaal voor bijvoorbeeld stratenmakers. Ook reflecterende en brandvertragende werkkleding is aan te raden voor sommige beroepen in de branche Bouw en Installatie. Voor dit soort werkkleding kan men bij het merk Dassy terecht. Werkkleding van Dassy biedt een uitkomst voor iedereen die in de branche Bouw en Installatie werkt.

Wilt u een passend advies op maat of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met een specialist in de buurt. En als u al weet wat u wilt, kijk dan eens online op 1 van de vele webshops.