Heb jij een WTW unit in huis? Vergeet het onderhoud niet

Heb jij een WTW unit in huis? Vergeet het onderhoud niet

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat er schone lucht door jouw huis stroomt. Je wil natuurlijk niet dat je huis vol hangt met vieze lucht, bacteriën en andere schadelijke stoffen in de lucht. Tegenwoordig worden veel woningen dan ook voorzien van een WTW unit. Dit is ook niet zo gek want met een WTW unit zullen er geen schadelijke stoffen meer door je huis heen zweven. Een WTW unit voert namelijk schone lucht toe van buiten en voert vervuilde lucht van binnen af. Daarnaast is de WTW installatie ook nog eens energiezuinig. Het is wel belangrijk om de WTW unit goed te onderhouden. Wil je meer weten? Lees dan vooral verder!

Onderhoud

Veel mensen kijken eigenlijk nooit meer om naar hun WTW installatie. Niet iedereen beseft dat zo’n installatie gewoon onderhouden moet worden. Dit geldt niet alleen voor een WTW installatie maar eigenlijk voor alle soorten ventilatiesystemen. Maar geen zorgen je hoeft je er niet elke dag mee bezig te houden. Zo moet je elke 6 maanden de filters vervangen. Zodra er niet goed gefilterd wordt, is de lucht dus niet 100% gefilterd waardoor het niet super schoon is.

Daarnaast moet de installatie elke twee jaar onderhouden worden. Laat dit doen door professionals. Hierbij wordt de WTW unit helemaal grondig gereinigd. Naast deze reiniging elke twee jaar is het belangrijk om elke 5 jaar de hele installatie volledig te laten reinigen. Dit kan je zien als een grote schoonmaak. Zo blijft je ventilatie optimaal en zo heb je dus geen last van vieze stoffen in je huis. Zodra je je ventilatie niet onderhoudt zul je merken dat de lucht niet optimaal verschoond wordt zonder dat je dit misschien door hebt. Daarnaast is de kans groot dat je de ventilatie eerder zou moeten vervangen.

Opzoek naar een WTW unit?

Heb je nog geen WTW installatie maar twijfel je nog? Dit zijn een aantal voor- en nadelen. Je huis zal volledig bestaan uit schone lucht. De installatie zorgt voor de beste stroming waardoor de luchtkwaliteit ontzettend goed is. Dit is goed voor je gezondheid. Ook een goede aanrader voor als je voor veel dingen allergisch bent.

Vergeleken met veel andere ventilaties, is een WTW unit enorm energiezuinig. Dit is natuurlijk ontzettend fijn voor je energierekening.

Het enige nadeel van een WTW unit zijn de aanschafkosten. Het kost even wat maar dan heb je ook wat! Daarnaast bespaar je juist geld als je naar de maandelijkse kosten kijkt. Zo heeft elk nadeel ook weer zijn voordeel.