Industriële deur

Industriële deur

Als je de gelukkige bezitter van een industrieel pand of een loftwoning bent, wil je deze uiteraard tot in de kleinste puntjes stijlvol inrichten. Je meubelen en accessoires, vloeren en plafonds verdienen alle aandacht. Maar vergeet ook je deuren niet in dezelfde stijl te kiezen. Een industriële deur versterkt het gevoel dat je krijgt in een industrieel pand: groot, wijd, veel lichtinval, stoer en toch vol klasse. Lees hieronder de verschillende mogelijkheden die je hebt met industriële deuren.

Stoer en toch elegant

Een industriële deur is meestal een sterk metalen frame waarin verschillende glaspartijen zitten. We zien ze meestal in de kleuren zwart of donker grijs. In vele gevallen is ze een stuk groter dan de standaard afmetingen van een deur. Dit komt omdat oorspronkelijk de werkhuizen en opslagplaatsen ook heel groot waren. Er moesten hele vrachten door de deuren heen kunnen. Vandaar de grote afmetingen. Toch oogt een industriële deur altijd elegant. Het metaal is sterk en kan daardoor tot een minimum beperkt worden. Dit geeft aan de deur een verfijnd uitzicht.

Welk glas kies je?

Voor het glas kun je kiezen uit heel wat soorten. Als je een optimale lichtdoorstroming wenst, kies je uiteraard voor volledig transparant glas. Denk bijvoorbeeld aan een glazen wand, inclusief deur, tussen je keuken en de woonkamer. Het is net of deze plaatsen lopen in elkaar over. Of wat dacht je van een badkamer-en-suite? Plaats een grote industriële deur tussen je badkamer en je slaapkamer en je krijgt een heel groot ruimtegevoel. Wil je echter wat meer privacy, bijvoorbeeld voor je slaapkamer of je bureel? Dan ga je voor mat glas. Denk ook aan het aantal glaspartijen dat je per deur kiest. Ga je voor één groot glas? Dan krijgt je industriële deur een minimalistische uitstraling. Of kies voor meerdere, al dan niet even grote, glaspartijen. Zo kun je spelen met de look van je deur. Ze kan een echte eyecatcher worden in je kamer.

Waar komt je industriële deur het best tot zijn recht?

We hadden het hierboven al over de loft en de industriële panden. Uiteraard zijn industriële deuren hier perfect. Maar ook in een uiterst moderne woning met veel witte muren en plafonds, een gietvloer of spanplafond, grote vensters en strakke lijnen voor je meubels komt een industriële deur zeker tot zijn recht. Combineer je deur met andere zwarte strakke lijnen in je interieur: je vensters of bepaalde ornamenten bijvoorbeeld. Zo krijg je een stijlvolle omgeving.

Koel en warm gecombineerd

Vind je een industriële deur even iets te koel overkomen? Combineer ze dan met houten meubelen of vloer, bruin leren fauteuils en vloerkleden met een leuke print. Zo krijg je een evenwicht tussen koud en strak enerzijds, en warm en gezellig anderzijds. Met een industriële deur kun je heel wat kanten uit, dat is nu juist het leuke aan een industriële deur.

Bron: Bruynzeel Home Products

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *