Nieuwe trapbekleding: de mogelijkheden

Nieuwe trapbekleding: de mogelijkheden

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om opnieuw je trap te bekleden. Misschien ben je uitgekeken op je vorige bekleding of misschien is de huidige bekleding versleten en moet deze daarom vervangen worden. Wacht niet te lang met het opnieuw bekleden van je trap, een versleten trap kan namelijk erg glad worden of geluidsoverlast veroorzaken. Er zijn verschillende materialen waarmee je een trap kunt bekleden. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Oneindig veel kleuren en patronen

Al jaren wordt laminaat gebruikt om vloeren mee te leggen. Het is echter ook uitstekend geschikt voor de bekleding van je trap. Zo kun je de vloer en de trap met hetzelfde materiaal bedekken wat een mooi geheel creëert. Als je kiest voor laminaat heb je veel mogelijkheden op het gebied van design. Laminaat is namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Een ander voordeel van laminaat is dat het makkelijk schoon te maken is en het materiaal is slijtvast.

Heerlijk zacht

Een andere manier om je trap te bekleden is met tapijt. Net als laminaat is tapijt verkrijgbaar in oneindig veel designs. Er is dus zeker iets te vinden wat je mooi vindt. Daarnaast is tapijt heerlijk zacht en lekker warm aan je voeten wanneer je over de trap loopt. Je kunt er voor kiezen om de volledige treden te bekleden met tapijt, maar je kunt ook een gedeelte bedekken waardoor je een loper effect creëert. Tapijt vereist meer onderhoud dan bijvoorbeeld laminaat, maar wanneer je dit goed doet zal het tapijt jaren meegaan.

Stevig en passend in elk interieur

Tenslotte is het een populaire keuze om de trap te bekleden met hout. Je kunt hierbij uiteraard zelf kiezen welk hout je graag wilt gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor eikenhout, naaldhout of beukenhout. Het onderhouden van de trap kost niet veel werk. Als je de trap geregeld schoonmaakt kun je jaren genieten van je mooie trap. Een ander voordeel van een houten trap is dat hout geluidsdempend werkt en doordat de kleur makkelijk aan te passen is, past het binnen elk interieur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *