Spanplafonds

Spanplafonds

Een spanplafond is de ideale oplossing wanneer je een lelijk plafond hebt, een plafond met vlekken of een beschadigd plafond. In plaats dat je halsbrekende toeren moet uithalen om je plafond te reinigen of te repareren, kun je met een spanplafond een volledig nieuw plafond laten plaatsen. Plameco heeft een volledig gepatenteerd klemsysteem dat aan de muren of het bestaande plafond wordt gemonteerd. Hiertussen wordt dan het spanplafond gespannen. Het spanplafond bestaat uit een elastisch en sterk kunststof materiaal dat speciaal voor jouw plafond op maat gemaakt kan worden. Het spanplafond is vochtbestendig en ook bestand tegen algen, bacteriën en schimmels. Het spanplafond kan vervolgens afgewerkt worden met sierlijsten en je hebt een volledig nieuw plafond wat ook nog eens binnen één dag en zonder grote verbouwingen aangebracht kan worden.

Voordelen van een spanplafond 

  • Je bespaart enorm veel geld uit doordat een spanplafond binnen één dag aangebracht kan worden. Dit in tegenstelling tot reparatie of sauswerk van een plafond, waarbij je een schildersbedrijf meerdere dagen over de vloer hebt.
  • De meeste meubels kun je tijdens de installatie van je plafond gewoon laten staan. Enkel kleinere zaken, zoals schilderijen en bloemen zul je naar een andere ruimte moeten verplaatsen.
  • Het oude plafond kan gewoon blijven zitten. Je hoeft dus niet een oud plafond er eerst helemaal uit te breken.
  • Sommige woningen hebben erg hoge plafonds. Hiervoor verbruik je enorm veel energie. Je kunt er voor kiezen om je spanplafond lager te plaatsen, zodat je geen onnodige energie meer verspild.
  • Kabels en leidingen kunnen uit het zicht, achter het plafond verborgen worden en achteraf een kabel of leiding achter het plafond aanleggen is heel gemakkelijk.
  • Je kiest zelf het uiterlijk van je spanplafond en de mogelijkheden zijn groot. Je kunt kiezen voor alle mogelijke kleuren, motieven of structuren van het plafond. Zelfs een spanplafond met een persoonlijke foto is mogelijk.
  • De akoestiek in de ruimte zal enorm worden verbeterd.

Soorten spanplafonds 

De mogelijkheden van spanplafonds zijn ongekend. Houd je van een mooi glanzend plafond, dan kun je een hoogglans spanplafond nemen. Ook een mat spanplafond is mogelijk, net zoals een spanplafond met structuur of gladde spanplafonds. Daarnaast kan Plameco Plafonds zorgen dat je het ideale en persoonlijke plafond krijgt door je favoriete kleur te kiezen of motief. Het is ook mogelijk om een foto op het spanplafond te laten drukken, zodat je wel een heel persoonlijk en uniek plafond krijgt.

Overige mogelijkheden spanplafonds 

Naast de vele uiterlijke mogelijkheden kun je vooral ook de ruimte tussen het oude plafond en het spanplafond zo optimaal mogelijk benutten. Het is mogelijk om in de open ruimte verlichting aan te brengen. De kabels blijven mooi verborgen en er moeten enkel gaten voor de verlichting in het spanplafond gemaakt worden. Een bijzonder effect verkrijg je door een lichtdoorlatend spanplafond te kiezen. De verlichting zal dan door het plafond heen schijnen. Maar de ruimte tussen het oude plafond en het spanplafonds is voor meer mogelijkheden te gebruiken. Zo kun je heel mooi die lelijke zwarte geluidsboxen achter het spanplafond wegwerken. Ook een ventilator of een airconditioner is perfect in een spanplafond weg te werken. Heb je een koude woning dan is de ruimte zeer geschikt om te vullen met isolatiemateriaal.

Vanwege de vele mogelijkheden die spanplafonds bieden is een spanplafond laten installeren veel aantrekkelijker dan je huidige plafond laten repareren of onderhouden. Laat een spanplafond wel altijd door echte specialisten, zoals Plameco aanbrengen. Dan weet je dat het vakkundig gebeurd en kun je jarenlang van je nieuwe plafond genieten.

Een slecht onderhouden plafond doet afbreuk aan het gehele interieur, je kan dit ook oplossen door te kiezen voor plafond stuken. Daarbij wordt alles met precisie gedaan tot aan de afwerking ervan.

One thought on “Spanplafonds

  1. Ik weet nog niet zo goed of ik een systeemplafond wil laten plaatsen of een spanplafond. Beide hebben hun voor en nadelen, dus ik kan niet zo goed kiezen. Met de informatie hier kan ik nu een betere beslissing maken, bedankt daarvoor.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *