Systeemplafondplaten, waar moet je op letten?

Systeemplafondplaten, waar moet je op letten?

Een nieuw plafond eens in de zoveel tijd is natuurlijk altijd een goed idee en helemaal de keuze voor een systeemplafond zal niet tegenvallen. Dit type plafond biedt namelijk een hoop voordelen wat natuurlijk niet bij alle plafonds het geval is. we gaan bekijken waarom dit type plafond een goed idee is en waar je op moet letten bij het plaatsen van de platen.

De voordelen van een systeemplafond


Het eerste voordeel van dit type plafond is de ruimte die het creëert. Wanneer je het plafond namelijk geïnstalleerd hebt, ontstaat er een ruimte tussen het originele plafond en de platen van het nieuwe plafond. Deze ruimte kan op verschillende manieren gebruikt worden om dingen weg te werken. Denk bijvoorbeeld aan de kabels die anders zichtbaar zijn. Deze zorgen vaak voor een rommelig effect. Hetzelfde geldt voor buizen van de radiatoren die door de ruimte lopen. Wanneer je het plafond hebt geïnstalleerd, heb je dus een ruimte om deze rommelige kabels en buizen weg te werken waardoor de gehele ruimte een veel nettere uitstraling krijgt.

Toch is dat niet het enige voordeel. De platen van het plafond zorgen namelijk ook voor een fijne akoestiek. Er is veel minder echo in de ruimte dan wanneer je kiest voor andere plafonds. Deze akoestiek is voor bedrijven, maar ook voor gewone huizen een groot voordeel. Een van de grootste voordelen zit toch wel in het monteren van het plafond. Dit is namelijk vrij gemakkelijk

Het plafond monteren

Het plaatsen van het systeemplafond is namelijk vele malen makkelijker dan het plaatsen van een ander plafond. De systeemplafondplaten worden namelijk per stuk in het geraamte gehangen. Het is belangrijk dat de systeemplafondplaten goed in het geraamte liggen zodat het plafond ultiem benut wordt. Ook kan het er anders voor zorgen dat het plafond er niet netjes uit ziet. De platen worden allemaal op maat geleverd waardoor zij precies in het geraamte vallen. Hierdoor is het dus ontzettend simpel om de platen in het plafond te plaatsen. Wanneer we kijken naar andere plafonds, hebben deze vaak verschillende specialisten nodig om er enigszins goed uit te zien. Bij dit plafond niet het geval.