Waarom jij een mezzanine vloer nodig hebt

Waarom jij een mezzanine vloer nodig hebt

Als jij werkt in een snelgroeiend bedrijf, kom je voor veel uitdagingen te staan. Een deel van deze uitdagingen had je misschien vooraf niet verwacht, zoals de snelle groei van jouw assortiment. Misschien heb je hier wel helemaal geen ruimte voor, maar verhuizen of verbouwen is nog net te hoog gegrepen. Als dit jou bekend in de oren klinkt, is een mezzanine vloer de perfecte oplossing voor jou. We vertellen je er meer over in deze blog. 

Wat is een mezzanine vloer?

Een mezzanine vloer is een vloer die jij kunt aanbrengen tussen twee bestaande etages. Door een mezzanine vloer in je pand te plaatsen, creëer je dus eigenlijk een extra verdieping die voorheen niet bestond. Een ideale oplossing voor ruimtetekort dus, want je kunt een mezzanine vloer gemakkelijk gebruiken als opslagruimte. Je hoeft door het gebruik van een mezzanine vloer dus niet te verhuizen of te verbouwen: deze kan namelijk zo worden gemaakt dat hij perfect in jouw pand past. De meeste mezzanine vloeren worden geleverd met een trap, waardoor ze makkelijk bereikbaar zijn voor jou en de rest van jouw personeel. 

Waarom een mezzanine vloer?

Een mezzanine vloer brengt veel voordelen met zich mee waar vrijwel ieder bedrijf baat bij heeft. Zo zijn ze erg kostenbesparend: niet enkel doordat je niet hoeft te verhuizen of te verbouwen, maar door de bouw van de mezzanine vloer kun jij ook op veel kosten besparen. Doordat de mezzanine vloeren bijvoorbeeld het licht weerkaatsen, heb jij 43% minder verlichting nodig. 

Daarnaast worden mezzanine vloeren geleverd als bouwpakket. Dit betekent dat deze op- en af te bouwen zijn wanneer jij dit maar wil. Merk jij dat de snelle groei toch minder hard doorzet dan verwacht? Dan kun je de mezzanine vloer afbreken om de ruimte te gebruiken waar jij deze oorspronkelijk voor gebruikte. 

Nolte Mezzanine

Het feit dat de vloer als bouwpakket wordt geleverd betekent ook dat jij deze zelf moet opbouwen. Nolte Mezzanine levert zijn vloeren met duidelijke instructies, waardoor het voor iedereen mogelijk is om de vloer zelf op te bouwen. Heb jij hier toch geen vertrouwen in, of laat je het simpelweg liever door een specialist uitvoeren? De monteurs van Nolte Mezzanine voeren deze installatie graag voor je uit! Neem snel een kijkje op hun website zodat je weet wat er zoal mogelijk is voor jouw bedrijf.