Welke soorten houten schuren zijn er?

Welke soorten houten schuren zijn er?

Houten schuren: dit zijn de verschillende soorten

Als je een schuur wil laten plaatsen, moet je eerst kiezen wat voor soort schuur je neemt. Want in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de ene houten schuur de andere niet. Om je wegwijs te maken in het land van de schuren, zetten we hieronder de meest bekende soorten voor je op een rijtje. Al deze schuren kan je door een houtbouwer als Keurhorst houtbouw laten bouwen. De meeste houtbouwers draaien hun hand ook niet om voor een houten schuur op maat

De kapschuur

Een kapschuur is een soort combinatie van een overkapping en een opbergruimte. De opbergruimte is geschikt voor tuinmateriaal, kerstversiering, skispullen, kussens voor je tuinmeubilair… Berg de spullen die je niet vaak gebruikt op in de kapschuur, en maak op deze manier veel ruimte vrij in je woning! 

De afkapping is perfect in de zomer, en zelfs in de frissere seizoenen. Je zit er uit de zon en uit de regen. Hierbij voegt het veel sfeer toe aan je tuin, en kun je er een gezellige hoek van maken.

De tuinschuur

De tuinschuur wordt vooral gebruikt voor het opbergen van tuingereedschap, bloempotten, fietsen, tuinmeubilair en de grasmaaier. Een houten tuinschuur is dus erg handig wanneer je al deze spullen niet in je woning wil bewaren, en ook niet buiten kunt laten staan. 

De schuur met carport

Deze schuren worden vaak naast een woning geplaatst, om het gebruiksgemak zo groot mogelijk te maken. De carport is natuurlijk bedoeld om je auto te parkeren en zo droog en schoon te houden. Ook wanneer het regent, kun je dankzij de carport op je gemak je spullen in de auto zetten of je kind in het kinderstoeltje plaatsen. De schuur biedt ook een veilige opbergruimte voor onder andere tuingereedschap, een grasmaaier en fietsen. 

De grote opslagschuur

Als je genoeg plaats hebt voor een grote schuur, is dit de investering zeker waard. Afhankelijk van de inrichting kun je hier bijvoorbeeld je caravan of camper stallen, zodat je geen stallingskosten betaalt. Een andere mogelijkheid is een gedeelte ingericht voor opslag van spullen die je niet vaak nodig hebt, of bijvoorbeeld je tuinmeubilair dat je in de winter binnen zet. 

Een grote schuur kan ook dienen als hobbyruimte of als speelplek voor kinderen. Hierdoor wordt de schuur een verlengde van je woning, en zul je deze regelmatig gebruiken.

De schuur met paardenstal

Deze spreekt nogal voor zich, maar het bewijst weer eens hoeveel opties je hebt met een schuur. Een eigen paardenstal is natuurlijk geweldig, en al helemaal met een speciale opbergruimte voor de zadels, het voer en alle andere benodigdheden voor je paard.