3 manieren voor meer licht in huis

3 manieren voor meer licht in huis

Bij het creëren van een gezellige sfeer in huis spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Zo is het raadzaam om voor een vaste stijl te kiezen, dien je voldoende groen in huis te gebruiken, enzovoorts. Ook de verlichting in huis heeft invloed op de uitstraling van ruimtes! Zorg er daarom voor, dat er altijd voldoende licht in je woning binnenkomt. Dit kan licht van een spaarlamp of ledverlichting zijn, maar ook licht vanuit buiten. In dit artikel bespreken we verschillende mogelijkheden om de aanvoer van licht in huis te verbeteren.

Maak gebruik van een dakkapel

Een van de manieren om voor meer licht in huis te zorgen, is het gebruik van een dakkapel. Ook zorgt een dakkapel voor meer ruimte! Ideaal, wanneer je de badkamer uit wilt breiden of wanneer je droomt over een grotere slaapkamer. De ruiten van de dakkapel kun je van plakfolie voorzien, om te voorkomen dat buren bij je slaapkamer naar binnen zouden kunnen kijken.

Een serre aan je woning laten bouwen

Naast een dakkapel kan ook het laten aanbouwen van een serre de overweging waard zijn. Ook een serre zorgt logischerwijs voor meer ruimte in huis. Daarbij draagt de serre bij aan de hoeveelheid licht in ruimtes. Een serre wordt immers grotendeels van glas gemaakt! Bekijk deze website eens om te zien welke mogelijkheden je hebt. In plaats van een serre zou je ook een afgesloten veranda kunnen nemen. Met een serre of veranda geniet je het hele jaar door van je tuin. Zelfs als het buiten slecht weer is!

Kies voor meer ramen in je woning

Een derde mogelijkheid om je ruimtes van meer licht te voorzien, is het gebruik van meer ramen in je wanden. Door ramen toe te voegen stroomt er niet alleen meer licht in huis. Ook kun je de ventilatie van je woning op deze manier verbeteren. Zorg dat de ramen geopend kunnen worden, of monteer aan de bovenzijde een ventilatierooster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *