Een dakkapel op dak laten plaatsen

Een dakkapel op dak laten plaatsen

Wanneer je al langer in een huis woont, kun je op een punt komen dat er een kamer te weinig is. Heb je een grote tuin, dan zou je een aanbouw aan je huis kunnen laten bouwen. Wanneer je dat allemaal gaat berekenen zal je erachter komen dat een aanbouw heel wat kost en tijd in beslag neemt. Om toch een extra kamer te maken in je huis, kun je op de zolder een extra ruimte maken door middel van een dakkapel. Een dakkapel kost minder en zal ook veel sneller klaar zijn dan een uitbouw aan je woning. Je hebt voor beiden de goedkeuring van de gemeente nodig waarin je woont. Nu zal een gemeente over het algemeen bij het bouwen van een dakkapel niet moeilijk doen. Je moet ervoor zorgen dat de dakkapel aan de achterzijde van de woning wordt geplaatst. Voordat je echter zo ver bent dat je een aannemer kunt benaderen, zal je eerst zelf moeten onderzoeken wat voor een dakkapel je wilt hebben. 

Kosten 
Kies eerst een aannemer om de dakkapel te bouwen en laat het geheel goed berekenen. Een aannemer kan aangeven wat de maximale grootte kan worden van de dakkapel. De draagbalken van het dak moeten intact blijven. 

De aannemer kan ook aangeven wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende materialen die voor de dakkapel gebruikt kunnen worden. Het is mogelijk om een dakkapel van hout door de aannemer te laten opbouwen. Naast hout kan er ook worden gekozen voor kunststof. Kunststof is over het algemeen duurder dan hout, maar heeft het voordeel dat het niet geschilderd hoeft te worden. Omdat een dakkapel op hoogte staat, zal je daarvoor een schilder moeten inhuren. Dat kost dus regelmatig geld. Dat heb je bij een kunststof dakkapel niet. Voor een dakkapel kun je de volgende richtprijzen aanhouden. We gaan uit van een dakkapel met een hoogte van 150 cm en een breedte van 250 cm. Voor een standaard dakkapel van deze maat van hout zijn de kosten ongeveer €3000,-. Van kunststof voor deze maat bedraagt het €3700,- en een van polyester €4200,-. 

De ramen zijn ook van invloed op de kosten. Je zult je op de eerste plaats af moeten vragen hoeveel ramen je wilt hebben. Moeten de ramen open kunnen? Het is best belangrijk dat er op een zolderkamer minimaal een raam open moet kunnen. Het kan daar tijdens de zomermaanden warm worden en dan is het belangrijk dat je de ruimte kunt luchten. Een vast raam is een stuk goedkoper dan een draaibaar raam. Daarbij komt hang en sluitwerk kijken, maar zal ook door de aannemer afgehangen moeten worden. 

Het glas zal je uit moeten zoeken. Laat je daarover goed voorlichten. Er zijn meerdere soorten dubbel glas die allemaal hun eigen eigenschappen hebben. Je zou zelfs kunnen kiezen voor drie- of vier lagen glas. Hoe meer tussenruimtes het glas heeft, hoe beter het zal isoleren. 

Wanneer de aannemer dat allemaal weet, kan hij met je toestemming het dakkapel gaan maken. Hij heeft daar ongeveer drie dagen voor nodig. Hij zal daarvoor eerst de ruimte op het dak vrij maken en van daaruit de dakkapel opbouwen. 

Prefab 
Er bestaat ook nog de mogelijkheid om een kant en klaar dakkapel te bestellen. Je kiest daarbij dan een dakkapel uit zoals je die wilt hebben. De aannemer zorgt ervoor dat de ruimte, waar de dakkapel moet komen vrij is. De dakkapel wordt bij aflevering met een kraan op het dak geplaatst. De aannemer hoeft dan alleen nog maar de dakkapel af te werken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *