3 tips om je huis optimaal te isoleren!

3 tips om je huis optimaal te isoleren!

Lekker besparen op je energierekening door je woning optimaal te isoleren. Waar begin je? Welke stappen onderneem je? Moet ik er veel geld in investeren? Een duurzaam leven gaat niet zomaar, maar is wel erg belangrijk en op lange termijn profiteert je portemonnee ervan. In dit artikel geef ik je 3 tips over het optimaal isoleren van je woning.

Zolder- en kelderruimtes controleren

Je kunt het beste je hele woning even bij langs gaan, met de focus op de zolder- en kelderruimtes. Mocht je hier kieren tegenkomen, maak deze dan dicht met tochtstrippen of vul ze op met purschuim laag voor laag.  Hierdoor kan er geen warme lucht meer door de kieren glippen en tocht het ook niet meer.

Verschillende mogelijkheden

Nu je weet hoe je warmteverliezen kunt vermijden, is het tijd om wat groter te denken.  Mocht je woning bijvoorbeeld heel oud zijn, dan is er nog erg veel te verbeteren op het gebied van isolatie. Wat betreft het isoleren van je woning, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Denk aan dakisolatie, muurisolatie, zolderisolatie en raamisolatie. Mocht je een zolder hebben die je niet gebruikt, dan kun je deze ruimte alsnog goed benutten door te isoleren! Raamisolatie is daarentegen ook erg populair. HR++ glas of triple glas isoleren vele malen beter dan gewoon enkel of dubbel glas. Met HR++ of triple glas kun je nog meer genieten van je woning. Geen condens aan de binnenkant van het raam en het tocht niet bij het raam. Daarnaast wordt ook nog eens het geluid gedempt en verbruik je minder energie! Goed voor het milieu. 😉

Raamdecoratie voor isolatie

Naast het isoleren van je ramen, is er ook nog een manier waarop het voordeliger kan. Raamdecoratie is de oplossing! Ga voor trendy plisségordijnen of sfeervolle vouwgordijnen! Zowel plisse als vouwgordijnen werken erg goed isolerend. Om het af te maken, zowel de looks van je interieur als de mate van isolatie, is een combinatie van raamdecoraties het allerbeste.

Combineer met mooie overgordijnen met een verduisterende voering, de warme lucht blijft tussen de stoffen hangen, waardoor de kamer op temperatuur blijft. Ideaal! Wil je nou ook graag de laatste trends volgen? Ga voor velours gordijnen! De stof velours oftewel velvet is een heuse interieurtrend op dit moment en maakt je woning een stuk gezelliger. Het gordijn geeft je woonkamer net dat extra’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *