3 tips voor het kopen van gordijnen

3 tips voor het kopen van gordijnen

Gordijnen zijn erg belangrijk voor in je woning. Door de juiste gordijnen op te hangen kan zo de hele sfeer in het huis veranderen. Gordijnen kopen is alleen sneller gezegd dan gedaan het is lastig om een beeld te vormen wanneer je gordijnen gaat shoppen. Daarnaast zijn er talloze verschillende kleuren en materialen. Maar wat zijn nou echte tips voor het kopen van de juiste gordijnen? 

Kleur

Als je gordijnen wilt gaan kopen ga je natuurlijk kijken naar de kleurstelling. Zoals hierboven al werd gezegd zijn er ontzettend veel verschillende kleuren & patronen qua gordijnen. Vooraf is het handig om in beeld te brengen wat voor stijl dat je binnen wilt creëren. En ben je van plan om dezelfde gordijnen boven te hangen of wil je ze alleen op een bepaalde plek in de woning hebben. Dit zijn allemaal dingen waar je van te voren goed over na moet denken. Vind je het nou erg lastig om een bepaalde stijl of kleur te kiezen dan kun je het beste naar een specialist. Zij kunnen namelijk met je meedenken en hebben vaak al veel ervaring op dit gebied dus zij weten vaak wat de GO’s en NO-GO’s zijn. 

Materiaal

Daarnaast ga je natuurlijk ook kijken naar het materiaal van de gordijnen. Je wilt namelijk dat het materiaal van de gordijn geschikt  is voor de functie ervan. Zo zijn er genoeg verschillende stoffen waar gordijnen van gemaakt worden zoals polyester, katoen, linnen, polyacryl, viscose etc. Wanneer je bijvoorbeeld veel huisdieren thuis hebt is het misschien goed om na te denken over de dikte van de stof. Dit geldt natuurlijk voor meerdere gevallen maar laat je adviseren door een expert op dit gebied. 

Type gordijn

Ten slotte zijn er ook veel verschillende gordijnen waar je uit kunt kiezen. Zo heb je klassieke gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, jaloezieën, lamellen en ga zo maar door. Daarnaast heb je ook nog verschillen in verduistering van de gordijnen. Zo zijn bijvoorbeeld verduisterende vouwgordijnen erg gaaf voor een warme sfeer in huis. Kijk ook naar de functionaliteit van de gordijnen wanneer je al wat meer op leeftijd bent wil je namelijk zo min mogelijk kracht gebruiken.