5 redenen om een zonnepanelen adviseur in te schakelen

5 redenen om een zonnepanelen adviseur in te schakelen

De hoeveelheid energie van de zon is geweldig. Het is onze ambitie om deze energie ten volle te benutten. Met zonnepanelen kun je deze kracht omzetten in bruikbare energie en zo zelf energie opwekken. Deze energie is veel goedkoper en schoner dan de energie van de grote energiebedrijven. Onze wens is dat steeds meer bedrijven en particulieren zich bewust worden van de voordelen van zonne-energie. Maar voordat je aan de slag gaat met zonnestroom kan hets soms handig zijn om een adviseur in te schakelen. In deze blog daarom 5 redenen om te kiezen voor een expert. Direct aan de slag? Op Zonnepanelenrevolutie.nl kan je eenvoudig zelf zonnepanelen installateurs zoeken

Haalbaarheid en subsidie

Waar wij, als adviseurs, voor zorgdragen is dat het project aansluit bij de wensen van de organisatie. Daarnaast zorgen we voor het op de juiste manier aanvragen van subsidies en het optimaal gebruik van regelingen. Denk hierbij aan de SDE+, Postcoderoos regeling en de Energie Investerings Aftrek (EIA).

Een rendement van circa 10% 

Zoekt u een goede investering? Ga aan de slag met zonne-energie! Experts helpen u om een goede businesscase met zonne-energie te maken. Met name op gebouwen die veel energie gebruiken is investeren in zonne-energie een interessante optie. Door subsidie aan te vragen heeft u al snel een rendement van zo’n 10% op uw investering. Als u dat vergelijkt met een bankrekening waar vaak maar 1% of minder rente geldt, dan is zonne-energie enorm rendabel. Zie ook “hoe snel verdien je zonnepanelen terug?” van de Consumentenbond

Gelijkwaardig gesprekspartner

De meeste organisaties hebben geen ervaring met het aanschaffen van zonnepanelen en weten niet goed wat er in de markt te koop is. Door het inschakelen van een adviseur zit u als een gelijkwaardige gesprekspartner aan tafel met installateurs. Installateurs gebruiken vaak technische termen en claimen uiteraard dat ze de beste merken hebben. Een goede adviseur ondersteunt u met het maken van keuzes die het beste bij uw wensen aansluiten.

Zorgeloos de beste kwaliteit

Het aanbod in zonnepanelen is groot. Er zijn meer dan 150 merken, vaak uit China. U heeft keus uit vele honderden installateurs. Zonder kennis en ervaring op dit vlak is het lastig om te beoordelen wat een goed merk is en wat niet. Experts helpen met de selectie en het beoordelen van de kwaliteit van het aanbod. Een goede adviseur bespaart u veel tijd en zorgen. Vanuit de ervaring beoordeelt men aanbiedingen sneller en beter dan wanneer u dingen zelf moet uitzoeken.

Kostenbesparing

Onze ervaring leert dat offertes van aanbieders vaak tientallen procenten verschillen in prijs. Het is vaak lastig te beoordelen of dat terecht is of niet. Door onze scherpe aanbesteding  besparen we voor onze opdrachtgevers al snel 10% extra op de aanschafprijs. Hiermee verdient u onze advieskosten vele malen terug.