Kamperen is gezond!

Kamperen is gezond!

Ons kapitalistische leven mag dan wel welvarend zijn, maar het kan ook een berg stress met zich meebrengen. Voor veel mensen is de vakantie dan ook iets om naar uit te kijken. Zonder vakanties zouden we het simpelweg niet aankunnen. Maar hoe je de vakantie indeelt heeft grote invloed op hoe erg je gereset bent. Kamperen is de gezondste manier van vakantie houden en in deze blog wordt uitgelegd waarom.  

Betere nachtrust 

Slapen in de frisse lucht is heerlijk! Iedereen die kampeert, zal het daarmee eens zijn. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat je veel beter wakker wordt na een paar dagen slapen op de camping. De afwezigheid van kunstlicht en prikkels, zoals van je tv, tablet en smartphone, zorgt ervoor dat je biologische klok op nul wordt gezet. Dit is één van de grootste voordelen van kamperen. Deze rest zal je namelijk veel goed doen als je weer begint met het dagelijks leven.  

Je krijgt een beter humeur 

Uit onderzoek blijkt dat de natuur buitengewoon positief is voor je humeur. Een paar minuten in de natuur is genoeg om negatieve gedachten kwijt te raken. Ga dus bij je volgende vakantie kamperen om helemaal tot rust te komen en gereset te worden. Ga bijvoorbeeld naar vakantiepark De Zeeuwse Parel. Dit is een camping Tholen die alles biedt wat je nodig hebt. Nette accommodaties, een prachtige locatie en leuke activiteiten. 

Meer tijd voor elkaar 

Als je een druk leven leidt, ga je soms los van elkaar leven. Ieder heeft zijn eigen baan of andere verantwoordelijkheden. Op vakantie gaan betekent altijd dat je meer tijd voor elkaar hebt. Kamperen is de perfecte plek om dichter bij je naaste te komen. Of dit bij je vrouw, vriendin of kinderen. Je doet alles samen, en ’s avonds kun je met een goed glas wijn lekker gezellig bij elkaar zitten en praten over dingen die je leuk vindt. Allemaal door het kamperen in de vrije natuur.