Alles wat je moet weten over de walkie talkie

Alles wat je moet weten over de walkie talkie

Misschien heb je er wel eentje gehad vroeger toen je klein was; een walkie talkie. Hoe leuk was het wel niet om samen op geheime missie te zijn en over de walkie talkie met elkaar te communiceren als een stel echte agenten. Maar hoe werkt een walkie talkie nou eigenlijk precies? Hieronder vertellen we je alles over wat je moet weten over de walkie talkie.

Hoe werkt een walkie talkie?

Bij walkie talkies heb je een radiosignaal, via dit radiosignaal kan je praten. Wel moet je rekening houden dat je met een walkie talkie niet tegelijk kan praten, wanneer je de knop indrukt kan alleen jij praten, pas wanneer je de knop weer los laat kan de andere persoon de knop indrukken om terug te praten. Het signaal dat wordt verzonden wordt over een bepaalde frequentieband verzonden.

Bereik

Het bereik van een walkie talkie kan verschillen, die van kinderen kunnen meestal slechts enkele meters ver komen, maar de walkie talkies professioneel kunnen soms wel tot kilometers bereik hebben. Ook hangt het bereik af van de obstakels die er zijn in de omgeving.

Kanalen

De walkie talkies hebben verschillende kanalen waarop ze kunnen worden ingesteld. Als je beide op hetzelfde kanaal zit kan je elkaar horen, anders niet. Dit is vooral handig als je in groepen werkt met walkie talkies, zo kun je alleen op het kanaal van je eigen groep gaan zitten zonder tussendoor de andere groep te horen.

Functies

Moderne walkie talkies kunnen veel verschillende functies hebben, denk aan ruisonderdrukking, LCD-schermen of een batterijbesparingsmodus.

Licenties

Je kunt niet elke walkie talkie in ieder land zomaar gebruiken, voor sommige heb je namelijk een licentie nodig. Deze worden meestal uitgegeven door telecomautoriteiten.

Voordelen

Het voordeel van een walkie talkie is dat je geen mobiel netwerk hoeft te hebben of een internet verbinding. De meeste walkie talkies gaan ook niet snel stuk.

Je hebt er als kind vast wel eens vroeger mee gespeeld; een walkie talkie. Het bereik van de walkie talkies kan verschillen van enkele meters tot enkele kilometers. Je werkt met verschillende kanalen die op verschillende frequenties zitten. De functies verschillen per walkie talkie, tegenwoordig kan er zelfs ruisonderdrukking, LCD-schermen of een batterijbesparingsmodus op zitten. Je kunt niet zomaar elke walkie talkie in ieder land hebben, soms heb je daar een licentie voor nodig. Het voordeel is, is dat je geen internetverbinding of mobiele data nodig hebt en ze gaan niet zo snel stuk.