Alles wat je moet weten over verven om jouw huis te schilderen

Alles wat je moet weten over verven om jouw huis te schilderen

Met de diversiteit aan verven en afwerkingen op de markt is het noodzakelijk om te weten hoe het beste type te kiezen voor elke gewenste omgeving en elk gewenst doel. Voordat je de verf koopt, controleert je de soorten afwerkingen en kleuren volgens de gewenste omgevingen en effecten.

Hieronder hebben we enkele tips voorbereid om je te helpen met de meest geschikte verf voor jouw huis. Bekijk ze eens!

1- Aandacht voor het type oppervlak

Het belangrijkste is om zeker te zijn van het type oppervlak en de staat van conservering om de verf die zal worden gebruikt te definiëren. In de keuken, bijvoorbeeld, moeten we kiezen voor een meer resistente en gemakkelijk te wassen verf.

Aan de andere kant moet de buitenzijde voorzien worden van specifieke verven, zoals de getextureerde versie, de kalk en het rubber om het beste resultaat in het project te garanderen.

2- De kleur maakt het verschil

Er moet ook aandacht worden besteed aan de gekozen kleuren, omdat deze van invloed zijn op de afwerking. Bij de keuze voor een sterkere kleur, zoals bijvoorbeeld rood, is een glanzende afwerking niet aan te bevelen omdat de sterke kleur, naast het tonen van de oppervlaktedefecten, visuele vermoeidheid veroorzaakt.

3. Gebruikte hoeveelheid product

Er moet ook rekening worden gehouden met de hoeveelheid product. Hoe meer verzadigd het pigment, hoe moeilijker het is om de kleur te bedekken en, hoe dichter de inkt, hoe meer kleverig. Het is ook geldig om na te denken over de functionaliteit van de afwerking, de kleur en de inkt.

Voordat je kiest welk type verf je moet kopen, is het ideaal om het oppervlak, de functionaliteit en de gewenste esthetiek te analyseren. De balans van deze items resulteert in de keuze van het perfecte product voor u. De lijn van Trimetal verven onderscheidt zich door de presentatie van hoogwaardige producten, die jouw huis met een ongelooflijke uitstraling verlaten.

Belangrijkste soorten verf

Acrylverf

De acrylverf is op waterbasis en is sneldrogend. Het gebruik ervan is ideaal voor metselwerkmuren binnen en buiten en ook voor meer poreuze materialen. Met de bestaande opties is het mogelijk om het schilderij af te werken en dezelfde dag nog terug te keren naar het huis. Het is ook een van de beste opties voor gevels.

Geëmailleerde verf

De geëmailleerde verf is gemaakt van olie. Het is ideaal voor gebruik op hout, deuren, plinten en op metalen zoals leuningen, meubels, tafelpoten, enz. Traditioneel is het een meer resistente verf, met meer hechting en met een lange droogtijd.

Latexverf

Latexverf is niet geschikt voor gebruik buitenshuis. Met een matte afwerking droogt het snel omdat het op waterbasis is, weinig geur heeft en bestand is tegen schimmel.