De Thuja occidentalis Smaragd: de ideale haagplant

De Thuja occidentalis Smaragd: de ideale haagplant

Het leuke aan een eigen tuin is dat je helemaal zelf bepaalt hoe deze eruit komt te zien. Je kunt je creatieve brein er helemaal op uitleven! Wil jij jouw tuin een unieke uitstraling geven? Denk er dan eens aan om een aantal unieke struiken in de tuin te plaatsen, die je niet zoveel ziet. Een voorbeeld van zo’n bijzondere tuinplant is de Thuja occidentalis Smaragd. Dat is toch net even wat anders dan gewoon een Taxus of een Laurierhaag. Meer weten over de Thuja occidentalis Smaragd? In dit artikel lees je er meer over.

De kenmerken van de Thuja Occidentalis Smaragd

De Thuja occidentalis Smaragd wordt ook wel de levensboom Smaragd genoemd. De struik is te herkennen aan zijn donkergroene twijgen, welke een fijne structuur hebben. De Thuja occidentalis Smaragd wordt vaak gebruikt als groene erfafscheiding. De struik heeft namelijk een mooie dichtheid, waardoor je vrijwel geen last hebt van inkijk in de tuin. Hierdoor creëer je veel privacy in de tuin en geniet je van voldoende beschutting en schaduw. Zo kun je tijdens de zomermaanden ongestoord barbecueën en borrelen met je vrienden, zonder dat voorbijgangers op je bord zitten te kijken. Want daar zit niemand op te wachten toch?

Een relatief langzame groeier

Over het algemeen groeien planten uit de familie van de Thuja behoorlijk snel. De Thuja occidentalis Smaragd is daarop een uitzondering op de regel. Deze bijzondere tuinplant groeit een stuk langzamer dan andere Thuja-soorten, waardoor je de struik niet vaak hoeft te snoeien. Deze conifeersoort vergt weinig onderhoud en heeft niet veel water nodig. Dit maakt het een prima struik voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

Veilig voor kinderen

Een andere reden om voor de Thuja occidentalis Smaragd te kiezen, is omdat deze veilig is voor kinderen. De twijgen hebben namelijk een zachte structuur en prikken niet. Ook geeft deze conifeer geen besjes. Hierdoor vormt de struik geen risico voor kinderen die in de tuin spelen. Ze kunnen lekker hun gang gaan, zonder dat ze zichzelf aan vervelende harde takken bezeren. Dat is ook weer een zorg minder!

Wintervast en wintergroen

Wanneer je een Thuja occidentalis Smaragd aanschaft, koop je zowel een wintervaste als een wintergroene plant. Dat wil zeggen dat de struik de winter overleefd en daarnaast ook nog eens gedurende het hele jaar mooi groen blijft. Hierdoor geniet je het hele jaar door van een groene tuin. Zelfs tijdens de koude wintermaanden. En maak je niet zorgen: de struik kan ook prima tegen Nederlandse vorst. Het is namelijk een echte winterplant.