Betonrenovatie uitvoeren; waarom is dat van belang?

Betonrenovatie uitvoeren; waarom is dat van belang?

Beton wordt vaak gebruikt tijdens de bouw van woningen. De kans dat je het terug vindt in jouw huis is zeer groot. Tegenwoordig wordt het zelfs een populair afwerkingsmateriaal voor binnenrenovaties. Functies zoals betonnen vloeren en betonnen werkbladen zijn de afgelopen jaren een trend in huisontwerp geworden. Dit materiaal is namelijk sterk, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Toch is het niet onverwoestbaar en kunnen er beschadigingen ontstaan aan het beton, zoals scheuren of gaten. Beschadigingen kunnen tegenwoordig goed worden hersteld door middel van betonrenovatie, maar je moet daar niet te lang mee wachten! De conditie van het beton is namelijk van belang om bijvoorbeeld de fundering in stand te houden.

Hoe werkt betonrenovatie?

Betonrenovatie wordt dus ingezet wanneer er scheuren zitten in het beton, dat is duidelijk. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Er zijn veel verschillende manieren om het beton de repareren. Zo kunnen één of meer van deze technieken gebruikt worden: handmatige betonreparatie, injecteren, spuitbeton of uitwendige koolstofwapening. Welke methoden gebruikt wordt hangt af van jouw situatie. Tijdens de reparatie is het van belang om de oorzaak te achterhalen van de betonschade. Alleen op die manier kan een duurzame reparatie gegarandeerd worden met passend reparatieadvies. Hiernaast wil je ook toekomstige beschadiging voorkomen en kan het achterhalen van de oorzaak daarbij helpen.

Doe iets goeds voor het milieu

Ga je bouwen of verbouwen en weet je niet zeker of je beton wilt gebruiken, denk er dan aan dat het gebruik maakt van natuurlijke materialen. Het gaat lang mee en kan worden gerecycled en opnieuw gebruikt – alle kenmerken waar interieurontwerpers naar zoeken bij het kiezen van materialen. Bovendien heeft beton een organische look en feel die milieubewuste aanspreekt. Wil je voor nog meer duurzaamheid gaan? Kies dan een bedrijf met duurzaamheidscertificaat zoals kreeft.nl. Zo weet je zeker dat niet alleen het materiaal duurzaam is, maar het bedrijf dat je inhuurt ook verantwoordelijk omgaat met zijn energie- en CO2 uitstoot!