Verhuizen naar een duurzaam huis

Verhuizen naar een duurzaam huis

Een groenere verhuizing is een steeds bekendere term die we horen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en het is voor iedereen steeds makkelijker om hier een bijdrage in te leveren. Er zijn een hoop voordelen die je zelf biedt, maar die je ook terug krijgt. We kunnen tegenwoordig zelfs duurzaam verhuizen. Hoe we dit doen? Dat lees je hieronder. 

Verhuizen naar een duurzame wijk 

Je kunt kiezen om duurzaam te verhuizen, maar je kunt ook verhuizen naar een duurzame wijk. Ben je al langere tijd opzoek naar een nieuwe woning? Kijk dan eens naar duurzame wijken. De kans is groot dat de prijs hoger ligt, maar je haalt er een hoop voordelen uit. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor zo een soort woning? Ga een in gesprek met makelaars zoals NVM Makelaar. Een makelaar is altijd op de hoogte van de nieuwste updates binnen de huizenmarkt. Zo kun je kijken of je kunt verhuizen naar een duurzame wijk en welke opties je hierin hebt. Het is een mooie investering op de lange termijn en je draagt enorm bij aan een beter milieu en leven op aarde. 

Een groenere verhuizing plannen

Heb je nog geen budget om in een groene wijk te wonen? Niet getreurd! Je kunt nog steeds duurzaam verhuizen en in je nieuwe huis kijken naar de duurzame mogelijkheden die je wel hebt. Zo kunnen we bij een groenere verhuizing denken aan de volgende zaken:

  • Duurzaam materiaal gebruiken zoals Q-pall pallets;
  • Verhuisboxen huren! Verhuisboxen die je huurt gaan jarenlang mee en worden keer op keer weer opnieuw gebruikt.
  • Kies voor een elektrische verhuiswagen! Je spullen in één keer van huis A naar huis B brengen, zorgen voor minder geluidsoverlast en je zorgt voor minder CO2-uitstoot. Een win-win situatie voor iedereen! 

Kleine stappen naar een duurzamer leven 

Nu je verhuisd bent, kun je kijken wat je nodig hebt om langzaamaan duurzamer te leven. Een mooi voorbeeld is milieuvriendelijk schoonmaken. Tijdens het schoonmaken van je huis verbruik je enorm veel water en er komen allerlei chemische schoonmaakmiddelen het riool in. Wanneer je nieuwe schoonmaakspullen gaat shoppen, is het goed om te kiezen voor duurzame schoonmaakmiddelen. We zien gelukkig dat bijna iedere supermarkt of andere soort winkel duurzame schoonmaakmiddelen aanbieden. We zien dan ook dat het assortiment zich steeds meer uitbreidt wat zorgt voor verschillende prijsklassen. Je kunt hierdoor ook verschillende types uittesten en kijken wat voor jou het beste werkt.