Dankzij innovatie kun je sneller en leuker klussen

Dankzij innovatie kun je sneller en leuker klussen

Ben jij van plan om binnenkort te gaan verven?

Ik ook.

Maar eerlijk gezegd zeg ik dat al heel erg lang.

Toch stel ik het telkens weer uit.

En omdat er veel huiselijke taakjes en klussen zijn die ik regelmatig uitstel, ga ik graag opzoek naar manieren hoe ik deze taken efficiënter kan uitvoeren. Met als doel dat ik deze niet meer uitstel.

Aan het einde van dit artikel weet jij hoe je efficiënter kunt verven.

De oude standaard

We leven in een tijd waarin veel verandert. Het lijkt zelfs alsof de veranderingen steeds sneller gaan.

Sommige mensen beschouwen dit als een slecht iets en zeggen dingen als “vroeger was alles beter” of “er ontstaat veel nieuwe informatie: hoe houd je het allemaal bij?”.

Ik zie het vaak als een goed iets, want met al deze innovatie en creativiteit ontstaan er ook nieuwe ideeën om klussen makkelijker en efficiënter te maken.

Komt dat even goed uit voor mij. En waarschijnlijk ook voor jullie.

De nieuwe manier van verven

Terug naar dat verven waar ik het over had in de intro.

Verven is een klusje dat altijd lastiger is dan dat het lijkt. Daarnaast duurt het altijd langer dan verwacht en maakt het veel rommel. En dan ben ik nog niet eens begonnen over het afplakken en het afdekken.

Vanwege de opstapeling aan taakjes die je moet uitvoeren voordat je echt kan beginnen met verven stel ik het altijd uit. En uit persoonlijke ervaring van vrienden en kennissen weet ik dat ik niet de enige ben.

Ik heb opgezocht hoe professionele schilders voornamelijk verven en schilderen. En kwam er tijdens deze zoektocht achter dat professionele schilders veelal verfspuiten gebruiken.

Een verfspuit

De naam ‘verfspuit’ zegt het eigenlijk al: het is een apparaat dat verf spuit. Doordat het apparaat de verf verneveld komt het super egaal op de muur. Hierdoor gaat het verven niet alleen een stuk sneller, maar worden je verfkunsten ook nog eens een stuk strakker.

Een nadeel is dat je niet alleen moet afplakken, maar dat je ook de nevel moet opvangen en dus folie moet gebruiken. Dit proces duurt een stuk langer, maar als je de spuit goed plat tegen de muur houdt dan valt het best wel mee.

Ik heb een verfspuit van Wagner aangeschaft om te testen of dat het echt zo goed werkt en tot mijn verbazing was het schilderen een stuk leuker en heb ik alle schilderklusjes die nog openstonden in één keer gedaan.

Dat is de reden waarom ik hou van innovatie.

Een ander voorbeeld is een profielmeter. Dat is een handig stukje gereedschap dat je tegen van alles aan kunt schuiven. Als je het metertje tegen een buis aanschuif of een deurpost, dan worden de vorm in het apparaatje geduwd. Als je het apparaatje nu van de deurpost haalt dan heb je de perfecte omvang om af te tekenen.

Dit heeft mij geholpen bij het leggen van een nieuwe vloer. Echt handig spul!

Dus de volgende keer dat je gaat verhuizen, kijk dan welke nieuwe snufjes er zijn om jouw klus niet alleen makkelijker, maar ook leuker te maken!