De voordelen van een schaduwdoek

De voordelen van een schaduwdoek

In steeds meer tuinen zie je ze hangen. De schaduwdoeken worden steeds populairder. Een schaduwdoek zorgt ervoor dat je genoeg schaduw hebt op een zonnige dag. Ook zijn er doeken die je beschermen tegen de wind en regen. Ze hebben veel voordelen en zijn een goed alternatief voor een parasol. In deze blog hebben we wat voordelen voor je op een rijtje gezet. 

Makkelijk te gebruiken

Als de zon heel sterk is op een warme zomerdag wil je jezelf goed kunnen beschermen. Je kunt de parasol pakken en deze opzetten, maar deze is meestal best zwaar en kost wat tijd om op te zetten. Een schaduwdoek is licht en makkelijk te dragen. Je hoeft hem alleen maar op te hangen en je bent klaar. Binnen een paar minuten heb je de doek opgehangen en kan je lekker buiten gaan relaxen. 

Verschillende maten

Niet elke situatie is hetzelfde en er zijn veel soorten gebruikers. Om rekening te houden met al deze mensen zijn er verschillende maten en soorten verkrijgbaar. Als je een doek snel over de tafel wilt hebben, dan kan je gebruik maken van de harmonicadoek. Deze kun je uitklappen door aan een touwtje te trekken. Deze doek kun je ophangen en hoef je niet meer weg te halen. Je hoeft hem alleen maar in te klappen. Hierdoor heb je er jaren plezier van zonder hem elke keer op te hoeven hangen. 

Als je de doek niet wilt laten hangen en nieuwe palen wilt plaatsen om de doek aan te hangen, dan kan je kiezen voor een schaduwdoek met drie punten. Deze kun je overal vastmaken met een touw. Dit is heel handig als je weinig ruimte hebt, maar wel een doek wilt ophangen. Daarnaast is het ook mogelijk om deze doek schuin te hangen. 

Er zijn nog veel meer soorten schaduwdoeken. Allemaal hebben ze een andere functie en zo is er voor iedere situatie wel een doek beschikbaar. 

Functioneel

De doeken zijn heel handig voor het tegenhouden van de zon, maar zoals eerder gezegd hebben ze nog meer functies. Er zijn namelijk doeken die ook bestand zijn tegen wind en regen. Deze doeken moeten wel schuin kunnen hangen zodat het water weg kan lopen. Het is belangrijk om te weten voor welk doel u het doek wilt kopen. Als u van een zomers briesje houdt, dan is het verstandiger om alleen een doek te kopen voor het tegenhouden van de zon.