De beste manier om al jouw bouwmaterialen te transporteren

De beste manier om al jouw bouwmaterialen te transporteren

Bouwmaterialen zijn groot, zwaar en moeilijk te vervoeren. Maar hoe krijg je ze van A naar B als je zelf geen busje of geschikt vervoersmiddel hebt? Het bestaan een aantal opties voor die in verschillende gelegenheden heel erg van pas kunnen komen. Misschien zullen een paar hiervan je nog verrassen.

Pallet versturen

Als je een pallet vol bouwmaterialen hebt, of dat nu je nieuwe pvc-vloer is of alle tegels om de voor- en achtertuin mee te betegelen bestaat er de optie van een pallet verturen. Dit is een heel makkelijke en voordelig manier als je een of een paar keer een pallet vervoert moet hebben. Ook is dit een voordelige manier voor wanneer de bestemming van het pakket ver weg is. Je pakket wordt opgehaald door een goede vervoerder en deze brengt het naar bestemming. Een ander groot voordeel bij deze optie is dat je dus niet zelf hoeft in en uit te laden. Vaak krijg je bij dit soort verzendingen een track & trace code zodat je precies op de hoogte bent van wat er met je pakket gebeurt. Dit kan al vanaf een paar tientjes.

Een busje huren

Wanneer je materialen niet ver hoeven te reizen heb je misschien genoeg aan het huren van een busje. Omdat het dichtbij is zou je zelfs een paar keer heen en weer kunnen rijden binnen de huurperiode zodat je alles zelf over kan brengen. Dit kost natuurlijk wel een hoop sjouw werk meer omdat je zelf moet in- en uitladen. Als je dus pallets vol hebt is de vorige optie misschien beter, maar als het gaat om gereedschap, losse spullen of goed te dragen pakketten kom je een heel eind met een busje.

Een (kleine) vrachtauto huren

Als je aan een busje niet genoeg ruimte hebt, of het is een stuk verder rijden waardoor heen en weer gaan geen goede optie is heb je misschien toch een groter voertuig nodig. Er zijn mogelijkheden om dit soort voertuigen te huren maar let wel op dat je vanaf een bepaalde grootte en gewicht heb je natuurlijk en speciaal rijbewijs nodig hebt.