De juiste vloer voor jouw woning

De juiste vloer voor jouw woning

Een houten vloer staat altijd mooi in een huis. Het heeft een warme uitstraling, het is heel gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en het is ook nog eens duurzaam. Daardoor is het dus een goede investering, maar ook echt een meerwaarde van je huis. Bovendien past het bij zo’n beetje elk interieur. Of je nou juist een klassieke of strakke inrichting hebt of een landelijke uitstraling, een houten vloer zorgt er voor dat je huis sfeer en stijl heeft. Daarnaast is het geschikt voor vloerverwarming en kun je het in zo’n beetje elk vertrek van je huis leggen. Bovendien kun je deze ook in verschillende patronen leggen. Als je een visgraat vloer wil hebben, dan is een lamelparket een hele goede optie voor jou.

Lamelparket

Eén van de meest verkochte houten vloeren is lamelparket oftewel lamel vloeren. Een lamelparket bestaat uit, natuurlijk, lamelplanken en een samengestelde plank die in verschillende uitvoeringen beschikbaar is. Zo heb je bijvoorbeeld een geborstelde, een gerookte en een handgeschraapte vloer.

Hier moet je op letten

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten als je een lamelparket vloer. Ten eerste is het belangrijk dat je op de dikte van de toplaag van de lamelplank let. Een goede lamelplank heeft namelijk verschillende toplagen die drie tot zeven millimeter dik zijn. Hoe dikker deze toplaag is, hoe vaker de vloer kan worden geschuurd en hoe langer hij dus mee gaat. Daarnaast is ook de lengte belangrijk. Bij het leggen van een lamelparket vloer wordt namelijk van diverse lengtes planken gebruik gemaakt om een wildverband te creëren waardoor je vloer een speels effect krijgt. Tot slot is het ook belangrijk wat er onder de toplaag zit. Er zijn namelijk twee soorten planken: een lamelplank en een duoplank. Een lamelplank bestaat uit een onderlaag van kruislings verlijmd multiplex wat de toplaag tegen gaat. Een duoplank bestaat uit twee lagen: een onderlaag en een toplaag.