Wat als grote projecten niet betaald worden?

Wat als grote projecten niet betaald worden?

Het zal je maar gebeuren. Je hebt een groot project afgerond, maar de betaling van de klant blijft uit… Wat kan je dan doen om ervoor te zorgen dat je alsnog het geld van je klant ontvangt. Je hebt recht op het geld, maar je moet het natuurlijk wel zien te ontvangen. Je kan een deurwaarder inschakelen maar hoe gaat dit precies in zijn werk? In dit artikel leggen we uit hoe het inschakelen van een deurwaarder in z’n werk gaat.

Het inschakelen van een deurwaarder

Er zijn een aantal stappen die je moet doorlopen voordat je een deurwaarder inschakelt. Zo moet je een keertje een aanmaning hebben gestuurd voordat je een deurwaarder kan inschakelen. Ook kan je ervoor kiezen om eerst een incassobureau het geld te laten incasseren. Het voordeel van een deurwaarder is dat deze veel meer kan afdwingen dan een incassobureau. Als je direct een deurwaarder inschakelt kan deze gelijk de stappen ondernemen die nodig zijn om bijvoorbeeld beslag te leggen. Een incassobureau moet hier nog andere partijen voor inschakelen. Als je gelijk een deurwaarder inschakelt in plaats van eerst een incassobureau dan bespaar je mogelijk een hoop geld en tijd.

Geld waar je recht op hebt

Als je dus na het doorlopen van alle stappen nog steeds niet je geld hebt ontvangen dan is het inschakelen van een deurwaarder zeker een optie. AGIN Otten is bijvoorbeeld een kantoor die je kan inschakelen als je nog geld tegoed hebt van klanten na het uitvoeren van een grote klus. Een deurwaarder staat onder streng toezicht van officiële instanties dus een deurwaarder is ook een betrouwbare incassopartner. Een deurwaarder is eigenlijk een laatste redmiddel die je inzet nadat je alle stappen al hebt geprobeerd. Maar het inzetten van een deurwaarder is meestal wel zeer effectief door de dwangmiddelen die zij mogen gebruiken…