De snijplotter, welke voordelen voor professionals?

De snijplotter, welke voordelen voor professionals?

De sector van de toepassing van beschermende of decoratieve, geperforeerde of gesneden materialen, is zeer concurrerend. Deze zeer technische activiteit vereist een grote beheersing van het gebaar, een onberispelijke precisie van de snede en tenslotte een nauwkeurig en mooi resultaat. Uiteindelijk moet er tijdens het handmatig knippen en monteren veel tijd worden besteed aan elk onderdeel, met een weergave die niet altijd van hoge kwaliteit is voor moeilijke ontwerpen. Waarom niet veel tijd besparen door te investeren in een professionele snijplotter? Een machine die tijd bespaart bij het snijden, waardoor er meer tijd overblijft voor de installatie en er uiteindelijk gemakkelijker kwaliteitswerk kan worden verricht. De snijplotter wordt gebruikt voor verschillende materialen zoals plastiek, folie, papier, leer, metaal, enz. In de metaalindustrie wordt dit proces steeds meer overgenomen door het stansen.

Wat is een snijplotter?

Een snijplotter is een geautomatiseerde machine, uitgerust met een messen en geïntegreerde software, die het mogelijk maakt om een beschermende materialen te plotten en te snijden. Dankzij de software worden meer dan 1200 modellen voorgeprogrammeerd en worden er dagelijks updates toegevoegd aan deze database. De machine heeft minder dan twee minuten nodig om de folie te snijden. Wetende dat voor een manuele snede, het een uur duurt voor een enkele folie. Een enorme tijdsbesparing op zich, maar vooral met een bijna chirurgische precisie!

De voordelen van een snijplotter voor professionals

Dankzij de recordtijd kan een groter aantal onderdelen worden verwerkt met hetzelfde aantal technici en tijdens hetzelfde aantal werkuren. Naast de precisie en snelheid, zullen de technici in staat zijn om meer toepassing toe te passen en meer aandacht te besteden aan het moment van toepassing van de folie, wat leidt tot een beter resultaat en een betere kwaliteit en grotere klanttevredenheid. Bovendien maakt de snijplotter een zeer nauwkeurige snede mogelijk, wat een besparing van grondstoffen oplevert. Tot slot, eenvoudig in gebruik, vereist de machine een eenvoudige en snelle training van de technici.

Diversifieer je activiteit dankzij een snijplotter

De technologie voor het snijden van folie, dunne metalen, papier, kunststof, leer, enz. is geïnspireerd op de snijplotters voor textiel. Dit heeft geleid tot verschillende aanpassingen van de plotters voor verschillende activiteiten, zoals voor het maken van sjablonen die gebruikt worden bij handmatige activiteiten. Verschillende accessoires en software kunnen worden aangepast aan de machine, zodat de snijplotter kan worden gebruikt voor verschillende activiteiten en materialen. De plotter kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor beschermende onderdelen voor gebouwen of voor het maken van o.a. bewegwijzering of reclameaffiches. De snijplotter is dus een formidabel instrument waarmee professionals hun activiteiten kunnen diversifiëren of extra diensten kunnen aanbieden tegen een zeer redelijke prijs.

Bron: schilder-inutrecht.nl