De voordelen van een accu vetspuit

De voordelen van een accu vetspuit

De vetspuit is een van de meest voorkomende gereedschappen die u in uw fabriek onderhouds- of loonbedrijf zult zien. Het is waarschijnlijk iets wat u regelmatig gebruikt zonder er veel over na te denken. Dat maakt het niet minder belangrijk om te weten, hoe uw vetspuit eigenlijk werkt. De verschillende toepassingen en componenten en wat daar verder bij komt kijken.

Zo gebruiken de meeste onderhoudsafdelingen meerdere soorten vetten en vetspuiten, wat kan leiden tot kruisbesmetting en een verkeerde outputmeting. We bespreken hoe de output wordt gemeten om er zeker van te zijn dat uw vet output correct is.

Het gebruik van een accu vetspuit

Wanneer je als onderhoudsmonteur verantwoordelijk bent voor het smeren van een groot aantal smeerpunten, dan biedt de accu vetspuit uitkomst. Doordat deze vetspuit gemakkelijk te hanteren is zijn deze ideaal voor het versnellen van routinematige smeertaken. Het gebruik van dit type vetspuit zorgt ervoor dat u uw werkzaamheden efficiënt kunt uitvoeren. Daarbij kan het gebruik van handbediende vetspuiten op den duur ervaren worden als zwaar en kan leiden tot vermoeidheid.

De meeste accu vetspuiten hebben een nominale waarde van 550 bar tot 689 bar, afhankelijk van het model. U kunt kiezen uit verschillende kwaliteitsmerken, zoals Lincoln en Pressol. Deze vetspuiten zijn tevens voorzien van een overdrukbeveiliging. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat de accu vetspuit veilig te gebruiken is.

Een vetpatroon vervangen bij uw vetspuit

Denk er bij het vervangen van een vetpatroon aan dat u een aantal stappen zorgvuldig volgt. Het verkeerd uitvoeren van het vervangen van een vetpatroon kan resulteren in een niet werkende vetspuit of een vetspuit die niet voldoende volume produceert. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat uw machines niet de gewenste smering krijgen en dat er onderdelen stuk kunnen gaan.

Voordat u begint met het vervangen van uw vetpatroon is het van groot belang dat u zorgt dat u voldoende de ruimte heeft om dit zorgvuldig te kunnen doen. Daarnaast is het van belang dat uw werkplek schoon en vrij van vuil is. Zo voorkomt u dat er vuil in uw apparatuur komt wat gegarandeerd leidt tot een verstopping.

Ancotech Smeertechniek

Ancotech Smeertechniek, smeersystemen en -technieken zijn onze specialiteit sinds 1996. Door onze intensieve samenwerkingsverband met Lincoln Industrial en Pressol kunnen wij u voorzien van goede service en hebben wij voor elk probleem een oplossing.

Bent u in de markt voor een nieuwe (accu) vetspuit of heeft u problemen met uw vetspuit? Neemt u dan gerust contact op met Ancotech Smeertechniek. Naast dat wij u telefonisch graag te woord staan met raad en daad, hebben wij ook de expertise in huis om uw vetspuit te demonteren, reinigen, inspecteren of te repareren.