Kopen van tweedehands producten

Kopen van tweedehands producten

Het kopen van tweedehands producten is een heel goed en bruikbaar alternatief voor het alsmaar kopen van nieuwe producten. Door nieuwe producten te kopen zorg je er niet alleen voor dat je zelf heel veel geld kwijt bent, maar belast je ook nog eens veel meer ons milieu.

Door tweedehands te kopen heb je producten die misschien iets minder lang meegaan dan een geheel nieuw product, maar vaak is het een product dat nog in prima staat is om mee te gaan voor een lange tijd. Het gebeurt ook vaak genoeg dat een apparaat om andere redenen dan ouderdom wordt afgedankt.

Printers

Dit kan bij een a3 printer het geval zijn bijvoorbeeld. Wie een a3 printer kopen heeft mogelijk al een normale printer staan. Die kan je dan weg doen in het geval je een printer koopt die op meerdere formaten kan printen en dan heb je dus genoeg aan één enkele printer. De andere printer kan nog prima gebruikt worden, maar heb je gewoon niet zo echt meer nodig, waardoor je die bijvoorbeeld naar een kringloop winkel kan brengen, of een andere winkel die tweedehands kantoorartikelen aanbiedt.

Ander kantoor gerij

Ook met veel andere kantoor producten is dit vaak het geval. Zo komt het bureau waar ik aan zit terwijl ik dit schrijf van een winkel waar allemaal stoelen en bureaus werden verzameld van grote kantoren die hun hele inrichting vervangen in één keer. Wat vaak gebeurt is dat een kantoor besluit dat hun bureaus en bureaustoelen allemaal te oud zijn en aan vervanging toe zijn en ze vervolgens dus alles tegelijk de deur uit doen en vervangen. Dit terwijl veel van het meubilair nog prima bruikbaar kan zijn. Zo ook het prachtige bureau van goed hout met een sterk metalen frame waar vandaan ik schrijf.

Geen verspilling

Het is ook heel goed om producten een tweede leven te geven. Door een product een tweede keer te gebruiken voorkom je dat het gewoon klakkeloos bij het afval wordt gezet, terwijl het nog prima langer gebruikt kan worden. Ook goed is om als het product echt kapot is het te recyclen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat alle materialen die het product in zich heeft zitten ook goed terecht zullen komen aangezien die materialen door te recyclen allemaal weer in andere producten terecht kunnen komen al dan niet door omsmelting tot andere onderdelen die nodig zijn. Allemaal even belangrijk dus.