De voordelen van een kunststof kozijn

De voordelen van een kunststof kozijn

Als je een eigen huis bezit, weet je dat je regelmatig onderhoud moet doen om het in topconditie te houden. Dit geldt zeker voor het schilderen van raamkozijnen, die, als je het niet regelmatig doet, afbladderen of zelfs gaan rotten. Heb je er ooit over nagedacht om houten frames te vervangen door kunststof frames? kunststof is tegenwoordig zeer betaalbaar, u bent milieubewust en u hoeft zich geen zorgen meer te maken over onderhoud. Wij hebben een aantal voordelen van kunststof kozijnen op een rijtje gezet.

Geen onderhoud

Naast periodieke reiniging hebben kunststof kozijnen verder geen onderhoud nodig. Ze hoeven niet opnieuw geverfd te worden, ze gaan niet kapot. U hoeft er eigenlijk niks aan te doen. Dit bespaart niet alleen veel kosten, maar ook arbeid en tijd.

Lange levensduur

Omdat kunststof kozijnen niet kunnen rotten, gaan ze langer mee dan houten kozijnen. De levensverwachting is ongeveer vijftig jaar. Dit maakt het kopen van kunststof kozijnen een duurzame investering.

Niet vatbaar voor inbraak

Inbrekers komen niet gemakkelijk een huis binnen met kunststof kozijnen. Solide materiaal betekent dat ze veel meer tijd nodig hebben om binnen te komen, en als er iets is dat de overvallers niet hebben, dan is het tijd.

Betere isolatie

Met kunststof kozijnen bespaar je op stookkosten. Dit is echter afhankelijk van de dikte van het frame. Een kunststof kozijn bestaat uit kamers, en hoe meer kamers er, hoe beter de isolatie.

Prijs

Vroeger waren kunststof kozijnen duur, maar dat is niet meer het geval. De prijs is nu soms zelfs lager dan die van houten kozijnen. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van prijzen. Ze kunnen aanzienlijk variëren, afhankelijk van de leverancier.

Weerbestendig

In ons Nederlandse klimaat hebben we vaak te maken met verschillende weersomstandigheden. Van warme zomerdagen tot koud weer in de winter en van felle zon tot regen, hagel en sneeuw. Al deze weersomstandigheden zijn niet schadelijk voor het kunststof frame. Het materiaal blijft precies hetzelfde als toen je het kocht.

Verschillende kleuren

Bij houten kozijnen dient u de kleur zelf aan te brengen of toe te passen. Bij kunststof kozijnen kunt u direct de kozijnkleur kiezen. Naast diverse kleuren zijn de kozijnen ook verkrijgbaar in houtkleuren, ook met een houtstructuur. Uw kozijn is dan niet meer te onderscheiden van echt hout.