De voordelen van een warmtepomp

De voordelen van een warmtepomp

Steeds meer mensen kiezen ervoor een warmtepomp aan te schaffen. Dit is niet voor niets. Koop je een warmtepomp, dan profiteer je namelijk van diverse voordelen. De belangrijkste voordelen van de warmtepomp worden kort beschreven in onderstaande alinea’s.

 

Je bespaart energie met een warmtepomp

Een warmtepomp heeft een hoog rendement. Dit rendement zorgt voor een grote energiebesparing. In een standaard woning kan de energiebesparing van een warmtepomp oplopen tot 50 procent. In een bedrijfspand kan de energiebesparing van een warmtepomp zelfs oplopen tot meer dan 60 procent.

 

Wil je nog meer besparen op je energierekening? Gebruik de warmtepomp dan in combinatie met zonnepanelen. Door de elektriciteit die de warmtepomp nodig heeft op te wekken met zonnepanelen, gaat je energierekening nog verder omlaag.

 

Je stoot minder CO2 uit met een warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt minder fossiele brandstof dan een standaard cv-ketel. Daarom stoot de pomp minder CO2 uit. Gebruik je de warmtepomp met groene elektriciteit, dan stoot je zelfs helemaal geen CO2 meer uit met jouw nieuwe verwarmingsinstallatie. De aanschaf van een warmtepomp is dus niet alleen goed voor je energierekening, maar ook zeker voor het milieu.

 

Je kunt een warmtepomp gebruiken om te koelen

Wat veel mensen niet weten, is dat je met een warmtepomp niet alleen kunt verwarmen. Je kunt deze pomp namelijk ook gebruiken om je woning passief te koelen. Zeker in de zomer is dit prettig. Met een warmtepomp kun je de temperatuur in huis niet flink omlaag brengen zoals een airco wel doet, maar kun je de temperatuur wel wat meer op peil houden. Dit betekent dat het minder snel warm wordt in huis.

 

Goed om te weten: het koelen van je huis met een warmtepomp is veel milieuvriendelijker dan het koelen van je woning met een gewone airco.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *