Voorzetramen

Voorzetramen

Heeft u een opdracht ontvangen om ramen beter te isoleren en bent u daarvoor op zoek naar een goedkopere oplossing? Dan is wellicht een voorzetraam de ideale oplossing!

Wat zijn voorzetramen precies?

Soms is het plaatsen glas alleen mogelijk door het plaatsen voorzetramen. De plaatsing van een voorzetraam heeft een isolerende werking. Er ontstaat op dat moment namelijk een luchtspouw die voor isolatie zorgt. De warmteweerstand van lucht ligt namelijk erg hoog. Dit zorgt ervoor dat warmte slecht wordt geleid. Wist u dat voorzetraam al vrij gemakkelijk 50% meer warmte kunnen vasthouden bij de ramen! De verandering van enkel glas naar een voorzetraam is daarnaast ook nog eens relatief makkelijk. Naast al deze voordelen is het ook nog eens een betaalbare oplossing. Dus heeft u een klant die zijn of haar ramen wilt isoleren tegen een niet al te hoog budget dan is een voorzetraam de ideale oplossing. Naast dat de investering in de eerste instantie niet al te hoog zal uitvallen voor de klant, is het ook nog een positief dat de energierekening lager zal geen uitvallen.

Hoe werken de voorzetramen precies?

Het glas van een voorzetraam zit in een aluminium frame. Dit aluminium frame kunt u plaatsen voor het bestaande raam. Bij de plaatsing wordt vervolgens een dubbele rubber afdichting gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat het gebouw beschikt over een prima isolatie die zowel geluid als warmte buiten houdt. De voorzetramen kunnen ook gedemonteerd worden. Dus op het moment dat uw klant een glazenwasser of schilder nodig heeft kan het voorzetraam tijdelijk worden verwijderd. Er kunnen ook verschillen in het frame bestaan. Er zijn namelijk kunststof en aluminum frames. Het verschil zit hier in de houdbaarheid. Een aluminum frame gaat langer mee dan het kunststof frame.

Diefstalproof

Naast een isolerende werking heeft een voorzetraam nog een extra functie. Een voorzetraam zorgt voor extra versterking van het raam. Dit zorgt ervoor dat het langer duurt om een raam in te tikken. Deze tijd willen inbrekers vaak liever ergens anders besteden dan bij een raam dat moeilijk in te tikken is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *