Ga je binnenkort verhuizen? Dan ben je ongetwijfeld al veel aan het nadenken over de inrichting van jouw nieuwe woning. Voordat je begint aan de verhuizing wil je namelijk weten waar de televisie, bank en eettafel moeten komen. Sommige mensen kunnen behoorlijk wat tijd besteden aan het nadenken over de inrichting. Er wordt soms zelfs zoveel tijd aan besteed dat andere zaken vergeten worden. Zo vergeet menig inwoner van Nederland bijvoorbeeld na te denken over de veiligheid van hun woning wanneer zij bezig zijn met hun inrichting. Hierdoor kan jouw woning eerder ten prooi vallen aan een inbreker. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Daarom geeft deze erkende slotenmaker je hieronder een aantal tips die je kunt gebruiken bij het beveiligen van jouw woning.
1. Zorg dat waardevolle spullen niet in het zicht staan
Voor een televisie betaal je tegenwoordig al snel een paar honderd euro. Bij een inbraak wordt dan ook geregeld een televisie meegenomen. Uiteraard zit je er niet op te wachten dat inbrekers jouw televisie wegnemen, evenals andere waardevolle spullen. Daarom raden we je in eerste instantie aan om waardevolle spullen niet in het zicht te plaatsen. Indien je veel ramen hebt, is dit natuurlijk lastig. Je drukt een televisie namelijk niet in een hoekje en het is ook geen beginnen aan om hem telkens veilig op te bergen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Ga je ’s avonds van huis? Zorg er dan voor dat je de gordijnen sluit. Op deze manier kan een inbreker niet naar binnen kijken wat er te halen valt. Kleine waardevolle spullen kun je natuurlijk wel opbergen.
2. Richt je tot het hang- en sluitwerk
Heb je een redelijk oude woning gekocht? Vergeet dan bij het inrichten ervan ook niet naar het hang- en sluitwerk te kijken. Net als de woning kan dit namelijk ook behoorlijk verouderd zijn. Waarom je er goed aan doet oude sloten te vervangen? Omdat inbrekers deze binnen een handomdraai forceren. Dit is met name het geval bij sloten waarbij de cilinder een stukje buiten het slot uitsteekt. Een inbreker kan de cilinder zo met een tang pakken en er kracht op uitoefenen. Hierdoor breekt de cilinder af, waardoor de deur geopend kan worden. Vervang oude sloten daarom tijdig door sloten met een keurmerk. Sloten met een keurmerk hebben namelijk een inbraakvertragende werking. Het kost een inbreker dus meer tijd om deze sloten te forceren.
3. Vergeet jouw ramen niet te beveiligen
Net als sloten kunnen ook ramen behoorlijk verouderd zijn. Zo heeft jouw oude woning misschien nog wel ramen van enkel glas. Dit glas is betrekkelijk eenvoudig te breken. Een inbreker hoeft er enkel met zijn elleboog tegenaan te stoten om het glas te breken en hij kan naar binnen. Vervang enkel glas daarom altijd door dubbel of triple glas. Dergelijke ramen bestaan uit meerdere glasplaten, waardoor ze lastiger te breken zijn. Heb je reeds dubbel of triple glas? Denk dan niet dat een inbreker niet meer binnen kan dringen via het raam. Hij kan namelijk ook gewoon een steen of ander zwaar voorwerp door de ruit gooien om zich toegang tot jouw huis te verschaffen. Daarom moet je ook jouw ramen beveiligen. Wij raden je aan dit ook met sloten te doen. Kies ook hier voor sloten met een keurmerk. Net als bij deuren geldt dat het lastiger is om deze sloten te forceren. Je kunt jouw ramen daarnaast ook voorzien van elektronische beveiliging, zoals een alarmsysteem.
Denk ook aan de veiligheid van jouw woning bij het inrichten
