Dit doe je als je je sleutel bent vergeten

Dit doe je als je je sleutel bent vergeten

Ik hoor je al vloeken! Weer je sleutels vergeten. Een fenomeen dat ieder mens gemiddeld wel een paar keer per jaar mee maakt. En wie maakt die ellendige dingen ook zo klein?! Niet getreurd, in dit artikel geef ik je tips die je kunt gebruiken als je voor de zoveelste keer je sleutels bent vergeten. 

Huissleutel vergeten?  

Je kent het wel; leuk avondje wezen stappen en je komt ‘s nachts thuis en je denkt verdorie ik heb zo de deur dicht getrokken zonder mijn sleutels mee te nemen.  

Nu ben je afhankelijk van je eigen beveiliging. Heb je een goed slot op de deur, dan heb je je het jezelf relatief lastig gemaakt. Is de deur alleen in het dagslot dichtgevallen en heb je inbraankstrip op de deur? Dan kun je creditcard methode (ookwel flipperen genoemd) genoemd gebruiken. Maar heb je je huis wel goed beveiligd dan zul je een slotenmaker moeten bellen. De kans is groot dat je dan het slot van je buitendeur moet vervangen.

Autosleutel verloren

Ook dit kan je overkomen, stel je voor je bent lekker op vakantie in Zuid-Frankrijk met de bolide en je verliest tijdens een boswandeling je autosleutel. Dan heb je pas echt een probleem. Heb je een moderne auto dan kan de autodealer misschien jouw auto wel op afstand openen. Heb je een ouderwetse auto, dan weet de wegenwacht wel raad met jou auto!

Sleutel van je fiets foetsie? 

Daar ga je weer, fietssleutel foetsie. Na een leuke avond toch maar met de taxi naar huis. Ons advies haal lekker de volgende dag je fiets op met de auto van je ouders en breek thuis het slot open met de slijptol van je buurman. ‘S nachts klooien met fiets sleutels en sloten leidt namelijk vaak tot verwondingen of een aanklacht tegen fietsendiefstal.