Hoe u duurzame materialen kiest voor uw ramen en deuren

Hoe u duurzame materialen kiest voor uw ramen en deuren

Nieuwbouw projecten zijn aan het herstellen. Bijna 10 jaar na de recessie, toen bijna alle gebouwen werden stopgezet, zijn de bouwers weer actief en blijft het aantal woningbouwprojecten groeien.

Bouwers hebben tegenwoordig meer materiaalkeuzes dan ooit tevoren. Hout, vinyl en glasvezel zijn allemaal populaire keuzes. En ze bieden allemaal duurzame voordelen voor huizen, kantoren en Moeder Aarde.

Als er in uw toekomst nieuwe ramen en deuren nodig zijn, lees dan verder om te zien welk materiaal het beste is voor uw toepassing.

Prachtig hout

Hout afkomstig uit duurzame bossen wordt veel gebruikt bij het maken van producten voor thuis. Wanneer hout wordt gekapt, worden zaailingen op zijn plaats geplant. De Forest Stewardship Council (FSC) is een onafhankelijke organisatie die verantwoord bosbeheer promoot. Hun certificeringssysteem wordt internationaal erkend voor producten die het resultaat zijn van verantwoord bosbeheer.

Omdat het voorbereiden van hout voor de houten ramen weinig koolstofgebruik met zich meebrengt. Afval wordt ook geminimaliseerd en hergebruikt. Het overgebleven zaagsel wordt omgezet in strooisel voor dieren. Een lokaal recyclingbedrijf koopt schrootramen, scheidt het glas van metaal en recyclet de componenten. Het schrootaluminium wordt naar een aluminiumrecyclinginrichting gestuurd. ]

Hout is bestand tegen extreme hitte en extreme kou en de behandeling die tijdens de fabricage op hout wordt toegepast, beschermt het hout tegen rot. De aluminium bekleding aan de buitenkant is onderhoudsarm, waardoor de ramen lang meegaan. Het zal niet barsten, splijten, kromtrekken of na verloop van tijd broos worden.

Vitaal vinyl

Vinyl wordt veel gebruikt voor ramen. Onderhoudsvriendelijke, energiezuinige vinylramen hebben geen verf, beitsen of overspuiten nodig. Volledig gelaste vleugels en frames voegen kracht en duurzaamheid toe. Voordelig, duurzaam, energiezuinig met een lage impact op het milieu.

Vinyl is ook zeer recyclebaar. Het kan worden gebruikt om andere vinylproducten te maken.

Fantastische glasvezel

Glasvezel staat bekend om het creëren van extreem duurzame ramen en deuren met isolerende eigenschappen.. Het vereist weinig onderhoud zonder schilderen, beitsen of overspuiten.

Dit raammateriaal is ook recyclebaar. Duracast glasvezel bereikt duurzaamheid met dunnere spouwmuren in het profiel dan andere glasvezelramen en deuren, wat betekent dat het het milieu spaart door minder materiaal te gebruiken.

Prachtig glas

Glas is gemaakt van zand en is een van de meest duurzame bouwmaterialen die huiseigenaren kunnen kiezen. Het is volledig recyclebaar in andere glasproducten en wordt gedurende de hele levensduur steeds opnieuw gerecycled.

Maar niet al het glas is gelijk gemaakt als het gaat om het houden van energie in huis. Warmtetoename en warmteverlies via ramen zijn verantwoordelijk voor 25 tot 30 procent van het energieverbruik voor verwarming en koeling in woningen.

Daarom is het belangrijk om glas te kiezen dat de ultieme energiebesparende eigenschappen heeft.