Dit zijn de plekken waar mensen vergeten stopcontacten te plaatsen

Dit zijn de plekken waar mensen vergeten stopcontacten te plaatsen

En wij leggen uit waarom deze plekken niet vergeten moeten worden

In de badkamer zijn stopcontacten hard nodig

De badkamer is een gemakkelijke kamer om over het hoofd te zien bij het plannen van stopcontacten. Het is echter zeer nuttig om ook in deze kamer voor voldoende dekking te zorgen. Houdt rekening met de behoeften van jouw gezin wanneer die zich klaarmaakt voor de dag; heb je een stopcontact nodig voor een föhn, elektrische tandenborstel of elektrisch scheerapparaat?

Hoewel een deskundige elektricien ervoor zorgt dat er speciale stopcontacten met GFI-classificatie in de buurt van water worden gebruikt, is het belangrijk om deze stopcontacten op gemakkelijk toegankelijke plaatsen te plaatsen. Bedenk hoe de snoeren  van apparaten hangen en plaats stopcontacten op een veilige manier. Zorg ervoor dat  de snoeren niet de gootsteen of andere watergebieden oversteken.

Stopcontacten in de garage? Super handig!

De garage wordt vaak vergeten als het gaat om elektrische planning. Het kan echter nuttig zijn om meerdere stopcontacten te hebben als er elektrisch gereedschap wordt gebruikt. Als je van plan bent een garagedeuropener te hebben, is een stopcontact in het midden van het plafond nodig bijvoorbeeld.

Het nieuwe werken vanuit huis met een thuiskantoor

Het thuiskantoor kan lastig zijn bij het plannen van stopcontacten. Veel huiseigenaren plaatsen ze langs de muren voor verlichting en een bureau dat er tegenaan gaat zitten. Met een inbouw stopcontact kun je dat heel netjes verwerken zodat je optimaal gebruik maakt van de ruimte. Vloerstopcontacten kunnen echter nuttig zijn in een thuiskantoor. Niet iedereen wilt namelijk zijn bureau tegen de muur, en vloerstopcontacten zorgen ervoor dat computers en laptops gemakkelijk toegang hebben tot stroom.

Bedenk ook hoeveel stroom je nodig hebt. Als je als schrijver thuis werkt, zijn meerdere stopcontact punten in de ruimte wellicht niet nodig. Als je met veeleisende apparatuur werkt, zoals naaimachines, speciale verlichting, camera’s of andere apparatuur, maak daar dan een plan voor.