Zo maak je video vergaderen makkelijk

Zo maak je video vergaderen makkelijk

Video vergaderen bestaat al langer dan vandaag, maar dit jaar vergaderen meer online dan ooit van tevoren. Een offline vergadering kan effectief zijn maar online vergaderen heeft ook vele voordelen. Het is daarom belangrijk dat een kantoor beschikt over de juiste audiovisuele middelen. Lees hieronder meer.

Voordelen van video vergaderen

Tijdens Covid-19 kunnen we video vergaderen niet meer wegdenken van de werkvloer. Om het risico op verspreiding van het corona virus te minimaliseren werken we zo veel mogelijk thuis. Een groot voordeel hiervan is de reistijd. We reizen niet meer naar kantoor waardoor we per dag veel tijd besparen. Daarnaast is video vergaderen ook productiever en is er minder kans op miscommunicatie.

Gebruiksgemak

Een goed videoconferentie systeem in essentieel. Een van de belangrijkste afwegingen die je moet maken is het gebruiksgemak: hoe eenvoudig is de technologie te gebruiken? Het is niet de bedoeling dat medewerken lange documenten moeten doorlezen voordat ze begrijpen wat de bedoeling is. Vaak denken medewerkers dat video vergaderen lastig is, maar medewerkers moeten ervaren dat dat niet klopt. Als de organisatie zorgt voor de juiste technologie is een videovergadering net zo makkelijk als een belletje of een mailtje.

Beheer en administratie

Een goede gebruikservaring hangt ook samen met het beheer en administratie van de technologie. Het is belangrijk dat er een goed overkoepelend systeem aanwezig is, zodat de IT-afdeling overzicht heeft van het beheer, inrichting, veiligheid en geschiktheid. Er moet een mogelijkheid zijn zodat diensten voortdurend geoptimaliseerd kunnen worden.

Audiovisuele middelen van Veenman

Het is ook belangrijk dat een videosysteem eenvoudig kan worden geïntegreerd met andere communicatiemiddelen.  Hierdoor hebben alle medewerkers één systeem waar ze gebruik van kunnen maken. Binnenkort binnen je kantoor upgraden met audiovisuele middelen? De audiovisuele middelen van Veenman zijn perfect om video vergaderingen te faciliteren. Kijk op Veenman.nl voor meer informatie.