Draag je steentje bij aan een beter milieu en installeer zonnepanelen of pv panelen

Draag je steentje bij aan een beter milieu en installeer zonnepanelen of pv panelen

Zonnepanelen of pv panelen, het is iets wat je heel vaak blijft zien op vele woningen. Het is ook een van de beste manieren om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Bovendien heeft het ook nog tal van andere voordelen. Toegegeven, de aankoopprijs is niet goedkoop, maar je verdient dit na een aantal jaren zo terug! Laat dat je dus zeker niet tegenhouden voor het aankopen van zonnepanelen. 

Hoe werken zonnepanelen? 

Zonnepanelen, die eigenlijk ook gewoonweg pv panelen genoemd worden, zetten het zonlicht dat op de zonnepanelen schijnt, om in elektriciteit. Het daglicht wordt dankzij een omvormer omgezet tot stroom. Maar vergis je niet, heft hoeft niet per se een stralende zonnige dag te zijn alvorens de zonnepanelen hun werk doen. Zelfs op een bewolkte dag kunnen zonnepanelen stroom opwekken! De kosten zijn natuurlijk niet zo laag, maar wanneer je deze effectief weet, kan je wel gaan berekenen wat je rendement zal zijn en daar doe je het tenslotte toch voor. 

Soorten zonnepanelen 

Er zijn verschillende soorten pv panelen of zonnepanelen. Je hebt een uitgebreide keuze in panelen, zoals het type, het merk en de maat. Zo heb je zonnepanelen voor een plat dak, voor dakpannen en zelfs voor op een camper. Dan zijn er nog verschillen in de materialen waar de zonnepanelen uit gemaakt zijn. Zo zijn er monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen en dunnefilm zonnepanelen. Dit zijn de bekendste soorten. Recent zijn er ook nog de nieuwe glas-glas zonnepanelen bijgekomen. Wanneer je dus voor pv panelen kiest, heb je nog wel een moeilijk keuze te maken! 

Voordelen van zonnepanelen 

Niet alleen je steentje bijdragen aan een beter milieu is een van de voordelen van zonnepanelen, er zijn er nog tal van anderen. Zo ben je niet meer afhankelijk van een energieleverancier en haal je je rendement er na een paar jaren echt wel uit. Wanneer de zonnepanelen afbetaald zijn, dan krijg jij gratis en voor niets gratis stroom. De aankoopprijs mag dan misschien wel een klein nadeel zijn, maar dit weegt echt niet op tegen de voordelen.