Een industriële sfeer in de slaapkamer

Een industriële sfeer in de slaapkamer

De slaapkamer wordt vaak maar sober ingericht. Dat is volledig onterecht want juist meer sfeer in de ruimte en zorgt voor extra rust. Besteed dus zeker wat extra aandacht aan je slaapkamer. Je slaapt hier natuurlijk vooral, maar uiteindelijk besteed hier veel tijd door. Niet alleen slapend, maar je probeert hier ook te ontspannen met een boekje voor het slapen gaan. 

Een rustig interieur kan bijdragen aan een goede nachtrust en in de ochtend weer uitgerust wakker worden. Een goed bed is belangrijk, maar zo is een de rest van je slaapkamer net zo belangrijk. Wanneer dit een rommeltje is of niet op elkaar aansluit, dan zul je geen rust ervaren in de kamer. 

Voldoende opbergplek 

Opbergruimte is natuurlijk ontzettend belangrijk in een slaapkamer. Je wilt natuurlijk geen last hebben van rondslingerende kleding. En iedereen kent wel de stoel of dressboy met teveel kleding.  Wanneer je voldoende en gemakkelijke opbergruimtes hebt, dan is de kans op rondslingerende kleren vele malen kleiner. 

Kasten met een industriële look zijn vaak gemaakt met mangohout, steigerhout of eikenhout. Deze kun je zelfs vaak op maat laten produceren en zijn gecomplimenteerd met mooie stalen elementen. Zo weet je zeker dat je voldoende opbergruimte hebt, maar ook een kast die rust uitstraalt. Want hout geeft warmte aan een interieur. 

De basis met bijzonder elementen 

Je kunt met de industriële woonstijl zo ver gaan als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een rustige basis met bijvoorbeeld witte muren, maar ook een basis creëren met bijzondere elementen. Je kunt hierbij denken aan een betonlook vloer of een muur waarbij je de stenen ziet. Dit geeft een verweerd uiterlijk aan het interieur, maar zorgt nog steeds dankzij de aardetinten voor enorm veel rust. 

De aankleding 

Wanneer je kiest voor een basis met bijzondere elementen moet je de aankleding relatief rustig houden, maar kies je juist voor de rustige basis? Dan kun je juist los gaan op de aankleding van de slaapkamer. Denk aan industriële lampen of een uniek industrieel bed. Een stoer robuust bed midden in de slaapkamer zet juist de sfeer. 

Een industrieel bed komt in vele vormen. Je hebt boxsprings met industriële hoofdborden, maar ook stoere bedden van hout en staal. De combinatie van hout en staal werkt ontzettend goed wanneer je graag een robuuste look wilt en een echt statement wilt maken. Toch blijft rust behouden dankzij deze materialen. 

Maak jouw slaapkamer uniek met materialen en meubels 

Combineer robuuste meubels en materialen in de hoeveelheden zoals jij het graag wilt. Wil je graag een subtiele look creëren? Ga dan zeker niet te werk met een overdaad aan grote meubels en materialen. Kies voor kleuren in vergelijkbare tinten en zorg voor slechts 1 of 2 grote meubels in de ruimte. 

Wil je het graag groots aanpakken, zorg dan juist voor een combinatie van bonte items en grote robuuste meubels. Door juist de ruimte op te vullen als een bonte verzameling, zorg je voor een unieke sfeer. Je denkt misschien dat de rust zo niet bewaard blijft, maar het tegendeel is vaak waar. De industriële woonstijl leent zich juist voor een bonte verzameling. Juist door gebruik van vergelijkbare kleuren en verschillende materialen geef je warmte en daardoor heb je ook rust in de slaapkamer.