Duurzaam tuinieren doe je zo!

Duurzaam tuinieren doe je zo!

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker voor veel mensen. Naast dat je hierbij waarschijnlijk vooral denkt aan duurzaam eten en duurzame kleding, kun je ook denken aan duurzaam tuinieren! Zelfs een tuintje op het kleinste balkon kan duurzaam worden. Hier zijn verschillende manieren voor, die in deze blog uiteen gezet zullen worden.

Zelf voedsel verbouwen

De meest voor de hand liggende manier om duurzaam te tuinieren is om je eigen voedsel te gaan verbouwen in je tuin. Je kan natuurlijk zelf bepalen hoe ver je hierin gaat, maar simpele groenten verbouwen is voor iedere tuinier haalbaar. Naast dat het leuk is om hier je eigen project van te maken en elke week de vooruitgang te zien is het ook nog eens leuk voor je portemonnee! Je eigen voedsel verbouwen is natuurlijk veel goedkoper dan het vers te kopen bij de groenteboer of de markt.

Spaar water

Regenwater verzamelen is een andere manier om duurzaam bezig te zijn in je tuin. Niet om als drinkwater te gebruiken, maar om later te gebruiken om bijvoorbeeld je auto te wassen of de planten water te geven. Hiervoor gebruiken we onbewust heel veel water, maar het is natuurlijk veel duurzamer om hiervoor water te hergebruiken!

Bomen verplaatsen

Als je ergens in je tuin iets wilt gaan bouwen waar op dat moment bomen geplant staan, hoef je die bomen zeker niet te kappen. De bomen verplaatsen is een veel duurzamer alternatief! Het is immers zonde om gezonde bomen zomaar weg te doen. Mocht je dit zelf niet aandurven, kun je altijd een bomenspecialist van Voorthuizen inschakelen. Zij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van bomen en kunnen je dus bijstaan met raad en daad.