Duurzame kinderslaapkamers

Duurzame kinderslaapkamers

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Je kinderkamers kunnen daar natuurlijk niet op achterblijven. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om duurzaamheid te verwerken in kinderkamers. Lees hier hoe je dat doet.

Bespaar ruimte

Grote kamers hebben meer verwarming nodig. Het is daarom duurzamer om een huis te kopen met kleinere kamers. Plaats een hoogslaper met kast zodat er in een kleinere kamer toch genoeg ruimte overblijft om te spelen. Met een hoogslaper kan een kind ook langer doen dan een aantal jaar, waardoor je niet elke keer nieuwe meubels hoeft te kopen.

Duurzame vloer

De vloer van een kinderkamer is belangrijk. Je kind moet natuurlijk lekker kunnen spelen, maar de vloer moet ook goed isoleren en niet te hard of glad zijn. Denk daarom eens aan een vloer van kurk. Je hebt niet alleen een super unieke vloer, maar ook een vloer die goed isoleert, gemaakt is van natuurlijk materiaal en zacht is om op te spelen.

Gebruik de juiste verf

Verf is vaak ongezond en kinderen zitten graag overal aan. Kies daarom voor duurzame verf die geen schadelijke stoffen afgeeft. Zo heb je nog steeds prachtige muren, maar heeft je kind wel een veilige omgeving om lekker te spelen en slapen. Maak je liever gebruik van behang? Dan zijn er natuurlijk super veel leuke opties. Let er wel op dat je kiest voor behang dat biologisch afbreekbaar is en CO2-vrij geproduceerd. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook een stuk steviger dan normaal behang.

Duurzame kinderbedden

Zorg ervoor dat je kind een goed matras heeft. Je kind slaapt namelijk de helft van de dag. Kies verder voor biologische katoenen lakens en dekbedden die gemaakt zijn van wol. Deze zijn namelijk afkoelend in ze zomer maar lekker warm in de winter. Let hierbij natuurlijk wel op de leefomstandigheden van de dieren.