Cv- onderhoud

Cv- onderhoud

Een cv-ketel is een belangrijk onderdeel van onze woning en hierbij hebben we willen er vaak zo min mogelijk mee te maken hebben. De meeste mensen vergeten zelfs dat er een dergelijk apparaat op zolder staat. Het is dan ook niet gek dat veel cv-ketels helemaal niet goed onderhouden worden en zelfs een gevaar kunnen vormen voor de woning. Een cv-ketel dient elke twee jaar minimaal eenmalig gecontroleerd en bijgehouden te worden. Al na vier jaar kan een probleem in een cv-ketel namelijk zo groot worden dat er brand kan ontstaan of dat de cv-ketel ernstige schade oploopt. De kosten van vervanging of reparatie zijn in die gevallen erg hoog. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die geboden worden door de leverancier van de cv-ketel. Zo zorgt u dat het cv onderhoud vanaf het begin op een goede manier aan kan worden gepakt.

Cv-ketels vergelijken

Het vergelijken van cv-ketels is enorm belangrijk voor het vinden van de juiste match. Een goede cv-ketel dient namelijk aan te sluiten op de wensen van uw woning. Hierbij moet u denken aan de grootte van uw woning, of deze aan andere woningen vast zit of niet. Dit zijn allemaal elementen die een beeld geven van hoeveel vermogen en liters water uw cv-ketel dient te kunnen leveren. Ook het aantal wastafels, soorten douche et cetera spelen allemaal mee. Zo heeft een regendouche veel meer warm water nodig dan een klassieke douchekop. Hier dient allemaal rekening mee gehouden te worden om te voorkomen dat uw ketel niet voldoende warmte of water kan leveren. Cv ketels vergelijken is dan ook een belangrijk onderdeel van de aanschaf van uw cv-ketel. 

Cv-onderhoud afsluiten bij de leverancier

Een van de eerste stappen die u wilt zetten na het aanschaffen van een cv-ketel is om te kijken of uw leverancier ook abonnementen aanbiedt voor het checken en onderhouden van uw nieuwe cv-ketel. Er zal dan elke twee jaar een monteur langskomen om te kijken naar de status van uw cv-ketel. Mocht het namelijk zijn dat u te maken krijgt met de verschillende problemen die bij een cv-ketel kunnen ontstaan na enkele jaren, dan kunnen zij die direct voor u oplossen. Een van de meest voorkomende problemen bij cv-ketels is het loslaten van de isolatieplaten aan de binnenzijde van de ketel. Dit kan zorgen dat de ketel vele malen minder efficiĆ«nt gaat verwarmen en dit kan zelfs leiden tot brand. Ook scheelt het bijhouden van de ketel u veel geld aan energiekosten. Deze zullen namelijk enorm stijgen naarmate de cv-ketel viezer wordt en bepaalde slangen en afvoeren verstopt komen te zitten. Een monteur-check elke twee jaar kan deze problemen voorkomen en zorgen dat u ketel vele jaren langer mee zal gaan.