Een gietvloer in huis, waarom?

Een gietvloer in huis, waarom?

Gietvloer, de ideale vloer voor een strak en modern interieur. De meeste mensen hebben laminaat in huis liggen, maar wil jij liever een unieke en persoonlijke vloer? Denk dan eens aan een gietvloer. Deze vloer biedt veel mogelijkheden en is geschikt voor het hele huis. Je kunt de vloer namelijk niet alleen toepassen in de woonkamer, maar ook in de keuken of badkamer. In dit artikel vertellen wij je waarom jij zou moeten kiezen voor een gietvloer en hoe je deze zelf kunt gieten.

Waarom een gietvloer?

Waarom moet jij kiezen voor een gietvloer? Een gietvloer ziet er niet alleen mooi en strak uit, het biedt ook nog andere voordelen. Als je je huis graag als één geheel wilt beschouwen, is een gietvloer een goede keuze. Deze vormt namelijk een naadloos geheel. Je kunt zelf de kleur kiezen, je hebt de keuze uit donker, licht of daar tussenin. Je kunt als het ware je eigen kleur samenstellen. Maar een gietvloer is ook erg hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Je kunt de vloer zowel droog als nat reinigen. Als je het droog doet, kun je gemakkelijk al het vuil en stof verwijderen. Hiervoor kun je het beste een stofdoek of een Swiffer gebruiken. Maar je kunt de vloer ook reinigen met een dweil, het gebruik van alleen water is voldoende.

Zelf je gietvloer gieten

Een gietvloer kun je niet alleen laten aanbrengen, je kunt hem zelf ook gieten. Je moet er wel een beetje handig voor zijn, maar met een goed stappenplan kan bijna iedereen het. Je hebt er wel wat producten voor nodig, zoals de gietvloer zelf, een primer, schraplaag en een topcoating.

  • Ondergrond voorbereiden: veeg of stofzuig de ondergrond en verwijder eventuele vetplekken.
  • Breng een primer aan: om de ondergrond te laten hechten aan de gietvloer moet er een primer aangebracht worden.
  • Breng de schraplaag aan: deze breng je aan om een volledig

Duurzame gietvloeren

Gietvloeren zien er niet alleen erg stijlvol uit, ze zijn ook nog eens erg duurzaam. Je kiest namelijk voor een gietvloer als je hier heel veel jaren van wilt genieten. Deze vloeren gaan namelijk wel 30 jaar mee in tegenstelling tot laminaat of tegels die vaak maar 20 jaar mee gaan. Indien er toch slijtage optreedt, hoef je niet de gehele vloer te vervangen. Je kunt namelijk een nieuwe toplaag aanbrengen. Deze toplagen zijn slechts 3 tot 4 mm dik, dus de hoogte van de vloer zal niet erg verschillen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *