De voordelen van een betonvloer

De voordelen van een betonvloer

Een betonnen vloer wordt vaak toegepast in een garage of een werkplaats, maar ook voor in huis is een betonvloer geschikt. Sinds enkele jaren zijn deze vloeren erg populair in de woningbouw. Je ziet ze nu dan ook vaak terugkomen in een woning waar de industriƫle look wordt toegepast. Een betonvloer ziet er namelijk erg ruig en stoer uit. Naast het mooie uiterlijk biedt een betonnen vloer nog meer voordelen. Wij zetten deze voor je op een rijtje.

Hygiƫnisch

Betonvloeren zijn naadloze vloeren, dit zorgt voor een strakke look zonder voegen. Omdat er geen voegen of scheurtjes in de vloer zitten, kan er ook geen vuil in belanden. Ook is de vloer zo egaal dat er geen vuilresten kunnen achterblijven. Om de betonnen vloer optimaal te beschermen tegen krassen of scheuren, kun je de vloer voorzien van een coating. Je geeft je vloer dan simpelweg een beschermende laag. Deze toplaag wordt keihard en is bestand tegen zware belasting.

Combinatie met vloerverwarming

Betonvloeren staan bekend als kil en koel, maar je kunt de betonvloer ook erg gemakkelijk warm maken. Betonvloeren kunnen namelijk goed gecombineerd worden met vloerverwarming en isolatie. Vloerverwarming geeft een erg comfortabel en warm gevoel. Let er wel op dat je deze verwarming pas mag inschakelen als de vloer volledig gedroogd is. Anders kan het scheuren in het beton veroorzaken.

Net zoals bij andere vloeren, moet de betonvloer ook voorzien worden van isolatie. Bij een betonvloer kiest men vaak voor harde isolatieplaten. Houd er wel rekening mee dat de hoogte van de betonvloer al snel oploopt als je deze combineert met vloerverwarming.

 

Onderhoud betonvloer

Een betonvloer is erg sterk en zal niet snel beschadigen. Maar het is wel van belang dat je de vloer goed schoonmaakt. Als je de vloer goed onderhoudt, zul je namelijk langer kunnen genieten van het mooie beton. Het dagelijks reinigen van een betonvloer kan gedaan worden met water en een natuurlijke zeep. Gebruik geen schuurspons of schoonmaakmiddelen met schurende componenten. Deze kunnen het beton namelijk beschadigen. Ook al is beton ijzersterk, na verloop van tijd zal de toplaag van de vloer gaan slijten. Deze toplaag kun je laten vernieuwen door een professioneel bedrijf. Bijvoorbeeld met een sneldrogende vloercoating. De betonvloer kan vervolgens weer een aantal jaar mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.